אוכל
צילום׃ רחלי קרוט

קציצות כרישה ועוף

תגידו יפה שלום לדיירות החדשות על השולחן שלכם: קציצות כרישה ועוף בתיבול עדין, עם טיפה קראנץ' של פירורי לחם (ויש גם אופציה מעולה לפסח). לא משנה מה עוד תניחו על השולחן - הקציצות האלה יחוסלו ראשונות

רחלי קרוט | אוכל טוב | פורסם 20/03/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי
Rating: 95 out of 100 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 כרישות, החלק הלבן ומעט מהירוק

6 ענפי בצל ירוק, כולל החלק הלבן

3 כפות שמן זית

4 כפות מים רותחים

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

שליש כפית אגוז מוסקט

כף פטרוזיליה יבשה

500 גרם עוף טחון, טרי

2 ביצים

שלושת רבעי כוס קמח מצה (בפסח) או פירורי לחם (בשאר הימים)

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 חוצים את הכרישות לאורך ומנקים היטב במים זורמים. פורסים את חצאי הכרישה ואת הבצל הירוק לטבעות.

2 במחבת עם שמן זית מטגנים את הכרישה, תוך כדי ערבוב, במשך 3-4 דקות. מוסיפים מים רותחים וממשיכים לאדות עד שהכרישה רכה לגמרי (חשוב לשמור על אש נמוכה כי לכרישה יש נטייה להזהיב מהר מאוד). מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ופטרוזיליה. שתי דקות לפני סוף הטיגון מוסיפים את הבצל הירוק.

3 מצננים היטב את הכרישה והבצל הירוק.

4 בקערה גדולה מערבבים עם הידיים עוף טחון, ביצים, פירורי לחם (או קמח מצה) ואת תערובת הכרישה, עד לקבלת תערובת הומוגנית.

5 מעבירים למקרר לחצי שעה.

6 מחממים שמן במחבת ויוצרים קציצות עם ידיים רטובות. מטגנים את הקציצות משני הצדדים עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג ומגישים חם.

>> לעוד מתכונים עשירים בתבלינים