אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת

תבשיל בשר וסלט מרוקאי חריף בפיתה

מי אמר שבשר בפיתה חייב לבוא בצורת קציצות? קבלו מתכון לבשר טחון עם סלט מרוקאי חריף בפיתה ביתית שיעשה לכם את היום

אלעד דהן | מאסטר שף | פורסם 23/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפיתה:

1 קילו קמח

2 כפיות שמרים יבשים

קורט מלח

2 כוסות מים פושרים

לצילוי:

2 כפות שמן

1 בצל קצוץ דק

 חצי קילו בשר בקר טחון

חצי קילו בשר כבש טחון

100 גרם שומן כבש קצוץ גס

צרור פטרוזיליה קצוצה

רבע כפית תבלין משיה

מלח

פלפל

לסלט:

5 עגבניות חתוכות לקוביות

1 פלפל חריף טרי קצוץ דק

חופן  כוסברה קצוצה דק

2 שיני שום כתושות

מיץ מלימון אחד

קורט מלח

כף שמן

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפיתות: מערבבים את כל חומרי הפיתה ולשים כמה דקות לקבלת בצק גמיש. מכסים ומניחים בצד לתפיחה למשך 45 דקות.

2 אחרי התפיחה לשים את הבצק שוב כמה שניות ויוצרים ממנו כדורי בצק. משטחים כל כדור לצורת פיתה וצולים בסיר פיתות או על מחבת יבשה וחמה מאוד. כשהפיתה מתנפחת הופכים וצולים עד השני כדקה.

3 מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת וכשהוא חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך מעט שקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי מעיכה והפרדת גושים עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הפטרוזוליה והתבלינים. מערבבים ומכבים את האש.

4 מכינים את הסלט החריף: שמים בקערה את כל המצרכים ומערבבים היטב

5 מרכיבים את הפיתה: ממלאים אותה בתערובת הבשר ומוסיפים מעט סלט לפי כמות החריף שאוהבים.