אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, אוכל טוב

לחמניות מתוקות עם צימוקים

אם אנחנו הצלחנו להכין את הלחמניות המהממות שפה בתמונה - בטוח שגם אתם תצליחו. מתכננים בראנץ' לסופ"ש? יאללה, לכו תכינו בצק כבר עכשיו, שיספוק לנוח

בת חן דיאמנט | אוכל טוב | פורסם 15/03/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קמח לחם מנופה

10 גרם מלח

75 גרם סוכר

10 גרם שמרים יבשים

40 גרם חמאה רכה

2 ביצים טרופות

120 מ"ל חלב 3%

120 מ"ל מים

200 גרם צימוקים כהים

לזיגוג:

כף ריבת משמש

כף מים רותחים

אופן ההכנה:

1 שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, בצד אחד מלח וסוכר ובצד השני שמרים (אנחנו רוצים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח והסוכר).

2 מוסיפים בהדרגה חמאה, ביצים חלב ומים ולשים כ-7 דקות. דקה לפני סוף הלישה מוסיפים את הצימוקים. מתקבל בצק רך למגע, אחיד ודביק מעט, וזה בסדר.

3 התפחה ראשונה: מוצאים את הבצק מהמיקסר ומעבירים לקערה מקומחת מעט. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו (המלצה שלנו: הכינו את הבצק יום לפני והתפיחו במקרר. כך העיצוב יהיה קל יותר).

4 שקילה: מחלקים את הבצק ל-11 יחידות, כל אחת במשקל 100 גרם.

5 עיצוב: מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים שפניהם מתוחים ויפים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. פוחסים את הכדורים כדי שיהיו שטוחים ובעזרת מספריים חותכים 6 חתכים עמוקים מסביב לכל כדור, במרווח של 2 ס"מ בין חתך לחתך.

6 התפחה שנייה: מכסים את הלחמניות במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן.

7 אפייה: אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 15-20 דקות, עד הזהבה.

8 זיגוג: מדללים ריבת משמש עם מים רותחים ומברישים את הלחמניות כאשר הן יוצאות מהתנור.

>> עוד מתכוני חמאה מפנקים