אוכל
צילום׃ ענבל לביא, אוכל טוב

עוגת גבינה וקרם עוגיות ללא אפייה

עוגות ללא אפייה תמיד גורמות לנו להרגיש כאילו דפקנו את המערכת. חשבתם שבשביל קינוח סופר חגיגי וסופר טעים צריך להפעיל תנור ולהתחיל לטרטר במטבח? כמה שטעיתם! והיפהפייה הזאת היא הוכחה חיה

ענבל לביא | אוכל טוב | פורסם 19/03/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לתחתית:

185 גרם עוגיות סנדוויץ' שוקולד

קורט מלח

50 גרם חמאה, מומסת

לקרם גבינה ושוקולד לבן:

7 גרם (כפית וחצי) ג'לטין

250 גרם שוקולד לבן, קצוץ

130 גרם עוגיות סנדוויץ' שוקולד

225 גרם (גביע) גבינת שמנת 25%, בטמפרטורת החדר

250 גרם (גביע) גבינה לבנה 9%, בטמפרטורת החדר

320 מ"ל (כוס ושליש) שמנת מתוקה

60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר

כפית תמצית וניל

לציפוי ועיטור:

50 גרם שוקולד מריר, קצוץ

50 גרם שוקולד חלב, קצוץ

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

כף וחצי אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 לתחתית: טוחנים את עוגיות הסנדוויץ' עם קורט מלח לפירורים דקים, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב לתערובת לחה. מהדקים לתחתית של 8 כלים אישיים של 5-6 ס"מ, ומעבירים לקירור.

2 לקרם גבינה ושוקולד לבן: מערבבים ג'לטין עם 2 כפות מים ומניחים לשבת לספוח נוזלים ל-5 דקות.ממיסים את השוקולד הקצוץ במיקרוגל או על בן מארי ומצננים. קוצצים על קרש חיתוך את עוגיות הסנדוויץ'.

3 מערבבים בקערה גדולה את שתי הגבינות, מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים לתערובת חלקה. ממיסים את הג'לטין (10-15 שניות במיקרוגל) ומערבבים לנוזל חלק. מערבבים לתוך הג'לטין כמה כפות מתערובת הגבינה, יוצקים את תערובת הג'לטין לתוך הבלילה וטורפים היטב להטמעה.

4 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל לקצפת רכה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. מוסיפים את העוגיות הקצוצות ומקפלים להטמעה. מחלקים את הקרם בין הכלים ומקררים למשך הלילה.

5 לציפוי ועיטור: לאחר שהעוגות התייצבו ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר קצוץ ושוקולד חלב קצוץ עם מחצית מכמות השמנת המתוקה, ומערבבים לציפוי חלק. מקררים 20-30 דקות, עד שהציפוי מסמיך אך עדיין רך ונוזלי מספיק לציפוי. יוצקים כף גדושה מהציפוי על כל עוגה ומחליקים במרית. מקציפים במערבל חשמלי את יתרת השמנת המתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומעטרים כל עוגה.

*אפשר להגדיל את הכמויות במתכון ב-30 אחוז להכנת עוגה גדולה בתבנית 24 ס"מ.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות