אוכל
צילום׃ נטלי אילון, mako

פנקוטה עם מרשמלו

נא להכיר, הקינוח הקבוע החדש שלכם. יותר פשוט מלהכין חביתה

| מסעדת אדמה | פורסם 09/10/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לרוטב פירות היער

500 גרם פירות יער קפואים

115 גרם סוכר (חצי כוס ועוד כף)

40 מ"ל מיץ לימון טרי

לפנה קוטה

שקית מרשמלו בצבע לבן (180 גרם)

750 מ"ל שמנת מתוקה

גרגרים ממקל קינמון

אופן ההכנה:

הרוטב:

1 מבשלים את כל המרכיבים יחד עד להמסת הסוכר.

2 טוחנים את כל המרכיבים ומעבירים במסננת צפופה על מנת לקבל רוטב במרקם חלק.

הפנקוטה:

1 ממיסים בקערה (בן מארי, או אמבט אדים) את המרשמלו והשמנת (אפשר גם במיקרו, אבל בזהירות ולאט לאט).

2 מערבבים עד שהמרשמלו נמס לחלוטין ולא נותרים גושים בבלילה (יש להיזהר מחימום יתר כדי שלא יתפרק), ומורידים מהאש.

3 מוסיפים לבלילה את גרגירי הקינמון ומערבבים היטב.

4 יוצקים את התערובת לכוסות הגשה שקופות ומקררים לפחות 6 שעות.

5 מגישים ישירות מהמקרר עם רוטב פירות יער מלמעלה.

*המתכון באדיבות שבוע גורמה של אתר rest, שיתקיים בתאריכים 21 באוגוסט עד 1 בספטמבר, ויציע ארוחה מלאה ב-79 שקלים במאות מסעדות ברחבי הארץ.