אוכל
צילום׃ קרן אגם, אוכל טוב

עוגת קינמון, קפה ופקאן סיני

פורים כבר כאן, ואנחנו יודעים שאין לכם יותר מדי זמן להשקיע במתוקים לשבת. בדיוק מהסיבה הזו פנינו לקרן אגם כדי שתדאג לנו לעוגה שתהיה גם מהירה וגם מוצלחת. התוצאה כאן לפניכם ואתם לגמרי רוצים להשוויץ איתה

קרן אגם | אוכל טוב | פורסם 09/03/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(תבנית עגולה או תבנית פרח בקוטר 24 ס"מ):

3 ביצים בגודל L

כוס (200 גרם) סוכר לבן

חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה

חצי מכל ( 100 גרם) יוגורט 3%

חצי כוס (120 מ"ל) חלב

כף מים רותחים מעורבבת עם כף נס קפה (אבקה או גרגירים)

כפית תמצית וניל

קורט מלח

כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן רגיל

רבע כוס (25 גרם) שקדים טחונים לאבקה

2 כפיות אבקת אפייה

כפית קינמון טחון

100 גרם פקאנים מסוכרים (פקאן סיני)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה.

2 טורפים היטב בקערה את הביצים, הסוכר והשמן.

3 מוסיפים יוגורט, חלב, קפה ותמצית וניל, ומערבבים שוב.

4 מוסיפים מלח, קמח, שקדים, אבקת אפייה וקינמון, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים מעט.

6 אופים כ-30-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

7 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים, יוגורט וקינמון