אוכל
צילום׃ אמיר מנחם

קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופי

רואים את הערימה הזאת? מאמינים לנו שהיא אפילו יותר טעימה ממה שהיא נראית? טוב, ככה זה כשאתם קרפים חמאתיים עטופים ברוטב טופי עם פרוסות בננה ואגוזים

בת חן דיאמנט | אוכל טוב | פורסם 26/03/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי
Rating: 4.5 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

5 ביצים

50 גרם סוכר

330 מ"ל חלב 3%

170 גרם קמח

חצי כפית מלח

לתוספות:

חצי כוס אגוזי פקאן קלויים

5 בננות, פרוסות לעיגולים

לרוטב טופי:

125 גרם סוכר חום דמררה

25 גרם חמאה

250 מ"ל שמנת מתוקה 38%

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר עד שנוצרת תערובת דלילה ללא גושים. אם יש גושים ניתן להעביר את הבלילה דרך מסננת.

2 מחממים מחבת שטוחה לקרפים ומורחים עליה מעט שמן עם נייר סופג. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה באמצע המחבת.

3 מזיזים את המחבת מצד לצד במהירות, כך שהבלילה תכסה את כולה.

4 כעבור דקה, שהקרפ נהייה חום בצד אחד, הופכים אותו לצד השני לדקה נוספת.

5 רוטב טופי: מכינים קרמל – ממיסים את הסוכר בסיר על אש בינונית, וכאשר הוא מקבל צבע ענברי מוסיפים בזהירות חמאה, שמנת מתוקה ומלח. מבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מצטמצם לדרגת הסמיכות הרצויה.

6 מרכיבים את המנה: מניחים על הקרפ בננות פרוסות, רוטב טופי ופקאנים ומגישים.

 

קרפ בננות ופקאנים ברוטב טופי (צילום: אמיר מנחם ,אוכל טוב)
מעדיפים להגיש אותם ככה? גם אופציה
|
צילום: אמיר מנחם

>> עוד מתכוני חמאה מפנקים