אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

לחמניות בריוש עם חמאת שום שמיר

כל בראנץ' שמכבד את עצמו צריך לחמניות, ואם אפשר כאלה מועשרות בחמאה, שהן משהו שבין לחמנייה לבריוש - בכלל טוב. עכשיו הוסיפו לכל זה חמאת שום, ותראו מה זה לגעת בשמים

בת חן דיאמנט | mako אוכל | פורסם 22/03/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קמח לחם, מנופה

7 גרם מלח

50 גרם סוכר

10 גרם שמרים יבשים

140 מ"ל חלב 3%

5 ביצים

250 גרם חמאה רכה

לחמאת שום שמיר:

50 גרם חמאה רכה

4 שיני שום טריות, כתושות

כפית מלח ים אטלנטי

חצי זר שמיר, קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, בצד אחד מלח וסוכר ובצד השני שמרים (אנחנו רוצים שהשמרים לא יבואו במגע עם המלח והסוכר).

2 מוסיפים חלב וביצים ולשים במהירות נמוכה כ-2 דקות.

3 מגבירים מהירות וממשיכים ללוש כ-6 דקות נוספות, עד שהבצק מגיע למרקם רך ואחיד.

4 מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. במידת הצורך עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מורידים את הקמח שהצטבר בדפנות.

5 מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מעבירים לקערה מקומחת קלות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם (הבצק יוצא רך מאוד, וזה בסדר).

6 ביום למחרת מוציאים את הבצק, מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-17 יחידות, כל יחידה במשקל 70 גרם.

לחמניות בריוש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
תראו מה מחכה בסוף הדרך|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

7 מעצבים כל חתיכת בצק לכדור שפניו חלקים ויפים.

8 מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת נייר אפייה עם רווח של 2 ס"מ בין זה לזה. מכסים במגבת ומתפיחים שעה עד שעתיים.

9 אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.

10 מכינים את חמאת השום-שמיר: מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה בעזרת מרית.

11 מברישים את המאפים כשהם חמים בחמאת שום שמיר ומגישים.

>> עוד מתכוני חמאה מפנקים