אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

תפוזים בשוקולד

לשידוך העל זמני של שוקולד ותפוז יש טעם מופלא והוא גם נראה לא רע בכלל. קבלו ממתק בטעם מתוק מריר שיכול להוות תוספת לא שגרתית למשלוח מנות יצירתי במיוחד

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 26/02/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

2 תפוזים

2 כוסות סוכר

150 גרם שוקולד מריר

כפית שמן

אופן ההכנה:

1 פורסים את התפוזים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מניחים בסיר גדול.

2 ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מרתיחים כ-30 דקות, ומסננים את התפוזים מהמים.

3 בסיר נוסף שמים 2 כוסות מים ו-2 כוסות סוכר ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שהסוכר נמס.

4 כשהסוכר נמס, מכניסים פנימה את פרוסות התפוזים, שומרים שהפרוסות יישארו ישרות ולא יתקפלו. מבשלים את התפוזים בסירופ הסוכר על אש בינונית-נמוכה כשעה, עד שהסירופ מסמיך והתפוזים מקבלים גוון כתום עמוק. מוציאים בזהירות מהסיר בעזרת מזלג ומניחים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפיה. 

5 מניחים לקירור ולייבוש כיום-יומיים (אם רוצים אפשר לפזר מעל התפוזים סוכר).

6 כשהתפוזים יבשים, חותכים כל פרוסה לשניים.

7 ממיסים את השוקולד בתוך כוס במיקרו. כשנמס מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב.

8 טובלים את חצאי פרוסות התפוזים עד האמצע, ומניחים על נייר אפיה עד שהשוקולד מתקשה בחזרה.

 

זה רק חלק קטן מתוך משלוח מנות גדול ומושקע שיעלה כאן באוכל טוב ביום ראשון הקרוב. אל תשכחו לעקוב.

>> אוזני המן מנוקדות
>> אוזני המן במלית לוטוס