אוכל
צילום׃ מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

חיתוכיות שקדים

כולם חופרים על ערב ליל הסדר, אבל אוהבי מתוקים שכמונו כבר חושבים על מה שננשנש עם הקפה בשבוע הבא. אז הנה, חיתוכיות שקדים עם נגיעת לימון שמכינים כל השנה, אבל בפסח יוצאות הכי טוב

מירב גביש | גבישס, בלוג אוכל | פורסם 09/04/17 
  • זמן עבודהשבע שעות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

(לתבנית 20X20):

50 גרם חמאה רכה בטמפרטורת חדר (או מחמאה)

100 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר דק או רגיל

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל או סוכר וניל

160 גרם (כוס ושלושה רבעים בערך) שקדים טחונים. אם אין, אפשר לטחון שקדים מולבנים, ללא הקליפה

גרידת תפוז או לימון אם רוצים

חצי כוס שקדים פרוסים

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים מראש תנור ל-160 מעלות.

2  שמים את הסוכר והחמאה בקערת מיקסר ומערבלים כ-2 דקות.

3 מוסיפים ביצים אחת אחרי השניה וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מוסיפים תמצית וניל, שקדים טחונים, ואת גרידת התפוז (או הלימון אם רוצים). מערבבים עד שהתערובת מוכנה.

5 מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. התערובת תהיה דחוסה (אין מה לדאוג), ויש למרוח אותה בגובה אחיד.

6 מפזרים מעל שקדים פרוסים.

7 אופים כחצי שעה או עד השקדים הפרוסים מזהיבים קלות (גובה החיתוכיות יהיה כ-3-2 ס"מ).

8 מכסים בנייר כסף (כדי לשמור על הלחות), מצננים, חותכים לריבועים, בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.

* אחסון העוגיות הוא עד שבוע, ובימים חמים - במקרר. אבל אל חשש, זה נגמר מהר. 

 

>> לעוד מתכונים בבלוג גבישס