אוכל
צילום׃ מתוקה רומסרוויס

אוזני המן זברה במילוי שוקולד פאדג'

אוזניים חגיגיות ויפות במיוחד - עם בצק בשחור לבן ומילוי שוקולד פאדג' קטלני. כאלה עוד לא הכנתם

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 13/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1/4 כוס אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

2.5 כוסות קמח לבן

1 ביצה

15 גרם אבקת קקאו כהה מנופה (כף וחצי)

ביצה נוספת, להדבקת הבצק אחרי המילוי

למילוי השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר

20 גרם חמאה

20 גרם סוכר (2 כפות)

1 ביצה גדולה

50 גרם ממרח שוקולד

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מעבדים בקערת מיקסר עם וו לישה את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח כ-2 דקות. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד כדקה נוספת.

2 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מוסיפים לאחד החלקים את אבקת הקקאו ומעבדים עד לאיחוד.

3 לוקחים את שני כדורי הבצק ומגלגלים אותם יחד על משטח מקומח, ליצירת גליל מעורב. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעתיים.

4 מכינים את המילוי: ממסים את השוקולד, הסוכר והחמאה יחד (הכי נוח לעשות את זה במיקרו, בפולסים של 20 שניות). מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים למרקם חלק. שומרים בקירור לפחות שעה לפני הזילוף.

5 מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול. מסדרים את העיגולים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

6 טורפים ביצה ובעזרת מברשת מורחים קלות את עיגולי הבצק (על מנת שהסגירה תהייה אטומה).

7 מעבירים את מלית השוקולד לשק זילוף ומזלפים באמצע כל עיגול מעט מן המלית. סוגרים לצורת אוזן המן.

8 מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים 10-15 דקות.

 

המתכון באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן