אוכל
צילום׃ גיל גוטקין, mako אוכל

מילפיי שוקולד וערמונים

גיל גוטקין אוהב לבשל ואוהב לאכול. לא סתם הוא קרא לבלוג שלו ככה. עוד דבר שגיל מאוד אוהב הוא מתכונים קלים ומהירי הכנה, ולשמחתנו הוא הסכים לשתף אותנו במתכון שלו למילפיי שוקולד וערמונים לעצלנים. תיהנו

גיל גוטקין | מבשל ואוכל | פורסם 11/05/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

1 חבילה (600 גרם) בצק עלים, אחרי הפשרה של לילה במקרר

1 ביצה 

150 מ"ל שמנת מתוקה (לגנאש)

150 גרם שוקולד מריר

100 גרם מחית ערמונים

250 מ"ל שמנת מתוקה (לקרם ערמונים)

50 גרם אבקת סוכר (רק במידה והמחית לא ממותקת)

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 פותחים בזהירות את בצק העלים על תבנית תנור מכוסה בנייר אפייה.

3 חותכים עם סכין חדה את הבצק למלבנים ברוחב של כ-3-4 ס"מ, ולאורך בחצי מגודל גליל הבצק - בערך כ-10 ס"מ (אמורים להיווצר לנו 24 מלבנים - 3 לכל מילפיי).

4. מחוררים מעט את מלבני הבצק בעזרת מזלג כדי שיתפחו קצת פחות, ומברישים אותם בביצה טרופה.

5. אופים את המלבנים כ-15-20 דקות עד שהבצק מזהיב ומעט משחים. מוציאים מהתנור ונותנים לבצק להתקרר (אם לא משתמשים בו להרכבת הקינוח באותו הרגע, מאחסנים בקופסא אטומה).

6. מעבירים לקערה המתאימה למיקרוגל את כמחצית מהשמנת המתוקה לגנאש (כ-80 מ"ל) והשוקולד המריר. מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס.

7 מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, ומעבירים למקרר ל-20 דקות עד חצי שעה, עד שהקרם יתקרר ויתקשה מעט.

8 מוציאים את הקרם ומעבירים אותו לקערת מיקסר. מוסיפים את 70 המ"ל הנותרים של השמנת המתוקה ומקציפים מעט עד שהקרם מתבהר וחוזר להיות אחיד (שימו לב לא להקציף יותר מדי כדי לא לשבור את הגנאש ולהפוך אותו לקשה וגרגירי).

9 מעבירים את הגנאש בעזרת מרית אל שקית זילוף חד פעמית או שקית סנדוויץ', ומניחים בצד.

10 שוטפים את קערת המיקסר ושמים בה את מחית הערמונים, אבקת הסוכר (אם המחית לא ממותקת) ו-250 מ"ל שמנת מתוקה. מקציפים במהירות גבוהה עד שנוצרות גבעות רכות בקצפת. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף נפרדת. (אם השקית קטנה מדי, אפשר לעבוד בשתי נגלות עם שתי שקיות נפרדות).

11 בעזרת מספריים, גוזרים את הצ'ופצי'ק של שקית הזילוף עם השוקולד, ומזלפים לאורך מרכזם של שני שליש מהמלבנים פס קרם (זה לא נורא אם הפס נשבר קצת או מתפרק).  

12 מסיימים עם השוקולד ועוברים לקצפת הערמונים: מזלפים בשני צדי פסי השוקולד גבעות קטנות של קצפת הערמונים (מזלפים בנדיבות, כך שהגבעות יהיו גבוהות יותר מפס השוקולד).

13. מניחים שני פסי בצק מזולפים אחד על השני, ומעליהם מניחים שכבה אחת של בצק ללא קרם. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.