אוכל
צילום׃ אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתר

קסטת הווניל הכי טעימה (ולא תאמינו כמה פשוטה)

מצאנו קסטת וניל בפחות מ-160 קלוריות, ללא צורך במכונת גלידה, שיוצאת רכה וקטיפתית ודורשת משהו כמו 10 דקות עבודה. איך היא עושה את זה? כל הסודות פה בפנים, ויש גם טריק אחד שווה במיוחד שלא הכרנו עד היום

רויטל פדרבוש | עד 160 קלוריות, הוצאת כתר | פורסם 12/05/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 477 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בלי מכונת גלידה ובמרקם נימוח ביותר, כמו בגלידרייה משובחת. 10 דקות של עבודה, ויש לכם קופסה מפוארת עם 18 קסטות טעימות להפליא. חשוב מאוד שכל המרכיבים יהיו קרים, כי הקצפת מוצלחת דורשת תנאי קור.

מרכיבים (18 מנות):

36 ביסקוויטים מסוג "פתי בר" בגודל רגיל בטעם שוקו וניל, 1,314 קלוריות

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32%, 810 קלוריות

1 גביע גדול (200 גרם) יוגורט 0% שומן, קר מהמקרר, 76 קלוריות

שלושת רבעי כוס (180 מ"ל) חלב מרוכז וממותק, קר מהמקרר, 581 קלוריות

2 כפות וודקה מהמקפיא (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מסדרים בתבנית שכבה אחת של ביסקוויטים מדופן לדופן, כך שיהיה נוח למרוח את הקרם בצורה אחידה.

2 מקציפים את השמנת, היוגורט והחלב המרוכז עד שמתקבל קרם יציב. מוסיפים את הוודקה ומערבבים במרית.

3 מורחים את הקרם על הביסקוויטים ומסדרים מעליו עוד שכבת ביסקוויטים באותו אופן. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה.

4 חותכים את הקסטות לפי סימון קווי הביסקוויטים ועוטפים כל יחידה בנייר פרגמנט (נייר סנדוויץ' או נייר אפייה). מאחסנים בקופסה במקפיא.

*הכמויות מתאימות לתבנית בגודל 35X25 ס"מ (או כל תבנית שאפשר לסדר בה 18 ביסקוויטים בשכבה אחת מדופן לדופן)

עד 160 קלוריות, הוצאת כתר (צילום: אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתר)
עד 160 קלוריות, הוצאת כתר|צילום: אפרת ליכטנשטט, עד 160 קלוריות, הוצאת כתר

ההגיון מאחורי המתכון:

כדי שגלידה תקבל מרקם נימוח צריך להקפיא אותה תוך כדי ערבול, כפי שעושה מכונת גלידה. אם נקפיא את הגלידה ללא ערבול, ייווצרו בה גבישי קרח שמזכירים קרטיב ולא גלידת שמנת. אבל יש דרך מעניינת להכנת גלידה סופר נימוחה, שאותה למדתי מספר הגלידה המפורסם של בלוגר האוכל דיוויד לייבוביץ – The perfect Scoop.

כל מי שהחזיק וודקה (או אלכוהול אחר) במקפיא יודע שהיא אף פעם לא קופאת, כשמשלבים וודקה בגלידה, היא יוצרת מרקם נימוח, אבל יש להקפיד לא להוסיף יותר מדי אלכוהול, כי אז הגלידה לא תקפא כלל. הכמות המרבית היא 3 כפות (45 מ"ל) אלכוהול לליטר גלידה. בהצלחה!

מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול בבלוג מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה

לאינסטגרם של  מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה