אוכל
צילום׃ שרית גופן, קפה נולה

עוגת האהבה של נולה בייקרי

נחשו מה? השגנו לכם את המתכון לעוגה הכי מרשימה של נולה בייקרי, או לפחות לזאת שהכי מתאימה לחג האהבה. תכינו אותה לאדם שאתם אוהבים, ואם הוא לא יתאהב בכם בחזרה אנחנו שק זילוף

| קפה נולה | פורסם 31/07/15 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

המרכיבים (תבנית 24-20 ס"מ):

כוס וחצי (210 גרם) קמח

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כוס קקאו (140 גרם)

1/4 כפית מלח גס

1/2 כוס (130 מ"ל) חלב

1/2 כוס (115 גרם) שמנת חמוצה

230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

2.5 כוסות (500 גרם) סוכר

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

לקרם חמאה וניל:

100 גרם חמאה, רכה

3 כוסות (360 גרם) אבקת סוכר, מנופה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות חלב

לקישוט:

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1.מחממים את התנור ל־160 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקקאו ומוסיפים את המלח. מערבבים בקערה נפרדת את החלב והשמנת החמוצה.

3 מערבלים במערבל עם וו גיטרה את החמאה עד שהיא הופכת לרכה ואוורירית, במרקם קרמי. מוסיפים בהדרגה את הסוכר.

4 מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבלים למרקם אחיד.

5 מורידים את מהירות המערבל לנמוכה, ומוסיפים לסירוגין את תערובת החלב-שמנת ואת תערובת הקמח, עד שמתקבל מרקם אחיד.

6 יוצקים לתבנית ואופים כ־25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא לפני שממשיכים.

7 מכינים את קרם החמאה: מקציפים את החמאה בקערת המערבל במהירות בינונית, עד שהיא הופכת תפוחה ואוורירית. מורידים את המהירות ומוסיפים את אבקת הסוכר. מגבירים את המהירות ומעבדים 3-2 דקות. מנמיכים שוב את המהירות ומוסיפים את תמצית הווניל והחלב. מגבירים אותה פעם נוספת ומעבדים למרקם אחיד וחלק.

8 הרכבת העוגה: מכסים את כל העוגה (פנים ודפנות) בקרם החמאה ומיישרים בסכין חלקה למראה חלק ונקי. גוזרים רצועה עבה מנייר אפייה ומניחים אותה סביב העוגה (לא לדאוג, זה לא יהרוס את הקרם) כך שרק חלקה התחתון – בעובי לפי בחירתכם – יישאר חשוף. מצמידים בידיים, בעדינות, סוכריות קטנות לדופן החשופה של העוגה. מסירים את הנייר. אם צריך, מיישרים בעדינות את הקרם.

9 גוזרים במרכז נייר אפייה צורת לב (מקפלים אותו לשניים, גוזרים חצי לב ופותחים). מניחים אותו בעדינות על העוגה ומפזרים סוכריות צבעוניות בתוך צורת הלב. מסירים בעדינות את הנייר.

שימו לב, העוגה שבתמונה היא כפולה – כלומר מדובר בשתי עוגות זו על גבי זו. לתוצאה כמו בתמונה מכינים כמות כפולה של עוגה וכמות כפולה של קרם חמאה, מדביקים את שתי העוגות יחד בעזרת קרם חמאה וממשיכים כרגיל.

* המתכון באדיבות נולה אמריקן בייקרי

>> מה קורה במסעדות בטו באב?

>> והנה טיפ לביצה עין המושלמת