אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יח"צ מלון ענבל

בייגל לפסח

במקום סתם לחמניות - השנה חוגגים את חול המועד עם בייגל לכל דבר. רוצים לסגור ארוחת בוקר? צרפו אליו גבינת שמנת וסלמון מעושן, בנוהל

אנדראס מרינקוביץ', השף הראשי במלון ענבל בירושלים | mako אוכל | פורסם 16/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

400 מ"ל (כוס ושני שליש) מים

100 מ"ל שמן צמחי (או 100 גרם מרגרינה/חמאה)

30 גרם סוכר (2.5 כפות)

400 גרם קמח מצה (3 כוסות ושליש)

מעט מלח

8 ביצים

להברשה: ביצים מעורבבות במעט מים

לפיזור: מלח ים או אגוזי מלך גרוסים

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר בינוני מים, שמן וסוכר על חום נמוך, עד לסף רתיחה.

 

2 מוסיפים קמח מצה ומערבבים בכף עץ במהירות בכיוון אחד.

 

3 ממשיכים לערבב דקה או שתיים נוספות, כדי להמשיך לבשל את קמח המצה ולצמצם חלק מהנוזלים.

 

4 מעבירים את הבצק לקערה או למיקסר שולחני עם וו לישה.

 

5 ממליחים ומוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב, עד שהביצים נבלעות בבצק.

 

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

7 מחלקים את הבצק לשני חלקים, ואז כל חלק ל-10 חלקים שווים, ומעצבים לצורת לחמנייה. נועצים במרכז הלחמנייה את האצבע המורה, ומסובבים עד שהחור מתרחב ונוצרת צורת בייגל.

 

9 מרפדים מגש בנייר אפייה ומסדרים את הבייגלים.

 

10 מברישים בתערובת הביצים ומפזרים מלח ים או אגוזי מלך גרוסים.

 

11 אופים 35 עד 40 דקות, ומגישים.

 

* המתכון באדיבות מלון ענבל

 

>> עוד מתכונים לפסח