אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפה ארוחת בוקר עם גבינות

את המאפה הזה, שעידן הכין בגמר של בייק אוף, אנחנו כבר מתים להכין לארוחת הבוקר שלנו בשבת. מאפה מבצק בריוש חמאתי עם מילוי של גבינות, בצל, שקדים, תרד וחלמון ביצת שלו מעל הכל. מה צריך יותר מזה?

עידן שחר | בייק אוף ישראל | פורסם 07/05/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 62 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

חצי קילו קמח

12 גרם שמרים יבשים

100 מ"ל חלב

12 גרם מלח

75 גרם סוכר

35 גרם חמאה

15 גרם אבקת חלב

145 מ"ל מים

325 גרם חמאה קרה לקיפול

למלית:

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

חבילת עלי תרד

200 גרם גבינת קשקבל

200 גרם גבינת ריקוטה

קורט אגוז מוסקט

חופן גבינת פרמזן מגורדת

לאפייה:

1 ביצה טרופה

להגשה:

חלמונים נאים של ביצי שליו

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר את הקמח, השמרים, החלב, המלח, הסוכר, החמאה ואבקת החלב עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים ללוש במיקסר כ-10 דקות ומניחים בצד עד להכפלת הנפח.

2 מכינים את הירקות למלית: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום והתרד ומקפיצים עוד 2-3 דקות. מוספים את האגוזים ומקפיצים עוד כדקה. מוציאים ומצננים.

3 בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עם אגוז המוסקט.

4 מרדדים את הבצק שתפח לצורת ריבוע ויוצרים מהחמאה לקיפול צורה דומה לצורת הבצק. מניחים מעל הבצק ומקפלים את הבצק מעל החמאה לצורת מעטפה של 3 חלקים. מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה.

5 מרדדים את הבצק עם החמאה לצורת מלבן ומקפלים כמו מעטפה של 4 חלקים. מעבירים לחצי שעה למקרר.

6 מרדדים את הבצק המוכן לעלה בצק דק ומחלקים למנות לפי גודל המאפים שרוצים. כל חלק מרדדים לצורת ריבוע ומחלקים ל-3 רצועות שנשארות מחוברות בצד אחד. 

7 על הרצועה האמצעית מניחים חלק ממלית הירקות. על שתי הרצועות האחרות מפזרים את מלית הגבינה. מפזרים מעל הכל את הפרמזן וקולעים לצורת צמה. מעבירים את הצמות לרינגים גבוהים וקטנים.

8 מחממים תנור ל-170 מעלות. מורחים על המאפים ביצה טרופה ואופים בתנור כ-20 דקות.

9 מגישים עם חלמון ביצת שלו נא מעל.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.