אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מימוזה - עוגייה מלוחה עם קרם גבינה וסלמון

הפינגר פוד המושלם: עוגית פריכה ומלוחה עם קרם גבינה וסלמון מעושן. אי אפשר להפסיק לאכול מהן, ואפילו לא קשה להכין אותן

סמדר שחר ואור שפיץ | בייק אוף ישראל | פורסם 16/04/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

220 גרם חמאה

50 גרם סוכר

חופן פרמזן מגורדת

2 גרם מלח

200 גרם קמח

80 גרם קורנפלור

לקרם:

100 גרם מסקרפונה

100 גרם גבינת שמנת

2 שיני שום כתושות (אפשר גם יותר)

לקישוט:

סלמון מעושן

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מעבדים במעבד מזון את החמאה, הסוכר, הפרמזן, המלח, הקמח והקורנפלור לפרורי בצק. משטחים על גבי רינגים מרובים בגודל 4 על 4 ס"מ ואופים כ-15 דקות, עד שהבצק משחים.

3 מכינים את המלית: מערבבים היטב את המסקרפונה, גבינת השמנת והשום הכתוש ומעבירים לשף זילוף. 

4 מזלפים את הקרם על הבצק האפוי ומקשטים בחתיכת סלמון מעושן קטנה.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.