אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

קינוח קרם ברולה אניס עם עוגת גבינה ויוגורט

אם אתם אוהבים שילובי טעמים מיוחדים, הקינוח שהכינה סמדר מבייק אוף בחצי הגמר הוא בדיוק הקינוח בשבילכם: קרם ברולה וניל - אניס, מוס תות, כדורי עוגת גבינה ומוס יוגורט בקינוח מושקע אחד

סמדר שחר | בייק אוף ישראל | פורסם 30/04/18 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרם ברולה

600 גרם שמנת

1 מקל וניל

2-3 כוכבי אניס

150 גרם חלמונים

1 ביצה

150 גרם סוכר

למוס תות:

2 ביצים 

120 גרם סוכר

42 גרם מסת ג'לטין 

100 גרם מחית תות

100 גרם שמנת מתוקה

לעוגת הגבינה:

150 גרם חלב

כפית משחת וניל 

2 חלמונים 

50 גרם סוכר

8 גרם קמח

13 גרם קורנפלור

80 גרם מסת ג'לטין

250 גרם שמנת מתוקה

75 גרם סוכר

לג'לי תות:

200 גרם מחית תות 

20 גרם סוכר

חצי כפית וניל

20 גרם סוכר

6 גרם פקטין 

1 גרם אגר אגר

חופן קוביות קטנות של תות

לסורבה יוגורט וג'ינג'ר:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

300 גרם יוגורט

20 גרם ג'ינג'ר מגורד

גרידה מלימון איד

15 גרם אבקת יוגורט

אופן ההכנה:

1 מכינים את קרם הברולה: מביאים לרתיחה את השמנת, הוניל והאניס.

2 בקערה נפרדת טורפים את החלמונים, הביצה והסוכר. מזלפים תוך כדי טריפה את התערובת החמה מהסיר לתערובת החלמונים, ומחזירים לסיר. מבשלים תוך כדי טריפה עד שכל הסוכר נמס לגמרי. מסננים את התערובות.

3 מחממים תנור ל-110 מעלות. יוצקים את התערובת המסוננת לרינגים קטנים ואופים כ-20 דקות, עד שהקרם לא נדבק לאצבע שנוגעת בו.

4 מכינים את מוס התות: מחממים את הביצים והסוכר בבאן בארי עד ל-60 מעלות. מעבירים למיקסר ומקציפים כ-5 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת מרנג.

5 ממיסים את מסת הג'לטין במיקרוגל ומערבבים עם מחית התות.

6 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

7 מערבבים את המרנג עם תערובת התות, ומקפלים בעדינות את השמנת המתוקה פנימה. יוצקים לתבנית עם שקעי עיגולים בגדלים שונים.

8 מכינים את עוגת הגבינה: בסיר קטן מחממים את החלב והוניל.

9 בקערה טורפים היטב את החלמונים ו-50 גרם הסוכר. מזלפים תוך כדי טריפה את התערובת החמה מהסיר לתערובת החלמונים, ומחזירים לסיר. מוסיפים את הקמח והקורנפור ומבשלים תוך כדי טריפה עד שהתערובת מסמיכה.

10 מוסיפים לסיר את מסת הג'לטין וטורפים היטב עד שהיא נמסה. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שהתערובת צוננת.

10 מקציפים את השמנת המתוקה עם 75 גרם הסוכר ומקפלים בעדינות לתוך תערובת הקרם ממיקסר. יוצקים לתבנית צורות קטנות ומקררים.

11 מכינים את ג'לי התות: מחממים מעט בסיר את מחית התות, 20 גרם מהסוכר והוניל.

12 בקערה נפרדת מערבבים את שאר הסוכר, הפקטין והאגר אגר. מערבבים עם התערובת בסיר ומביאים לרתיחה חזקה. מוסיפים קוביות תות ומצננים את הקרם.

13 מכינים סורבה יוגורט - ג'ינג'ר: בסיר קטן מבשלים את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס.

14 מערבבים את סירופ הסוכר מהסיר יחד עם היוגורט, הג'ינג'ר, גרידת הלימון ואבקת היוגורט. טוחנים בבלנדר מוט, מעבירים לתבנית עם צורות קטנות ומקפיאים.

15 מרכיבים את הקינוח: במרכז הצלחת שמים את קרם הברולה עם ג'לי התות מעליו. מסביב מסדרים את עוגות הגבינה הקטנות, מוס התות ואת הסורבה.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.