אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פטיפור מיני פנקוטה לימון

חובבי קינוחי הלימון להתפקד! הקינוח האישי הזה הוא קודם כל פנקוטה רכה ולימונית ואחרי זה בסיס של בצק פריך מיוחד עם שוקולד לבן. השילוב המושלם בין חמוץ למתוק

סמדר שחר ואור שפיץ | בייק אוף ישראל | פורסם 16/04/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

100 גרם קמח

50 גרם אבקת שקדים 

50 גרם אבקת סוכר

2 גרם מלח 

2 גרם אבקת אפייה

100 גרם חמאה קרה

120 גרם שוקולד לבן

12 גרם שמן קנולה

50 גרם פייטה פוטין

לפנקוטה:

300 גרם שמנת מתוקה

100 גרם חלב

100 גרם מחית לימון

120 גרם סוכר

כפית משחת וניל

גרידה מלימון אחד

40 גרם מסת ג'לטין

ללימון:

קליפת לימון אחד חתוכה לרצועות דקות

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מעבדים במעבד מזון את הקמח, אבקת השקדים, הסוכר, המלח, אבקת האפייה והחמאה לבצק. מפוררים על משטח סילפט או תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות.

3 ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או בבן מארי.

4 טוחנים את הפירורים האפויים במעבד מזון יחד עם השוקולד המומס והשמן. מוסיפים את הפייטה ומערבבים. משטחים בתבנית וקורצים צורת עיגולים קטנים.

5 מכינים את הפנה קוטה: מביאים לרתיחה בסיר קטן את השמנת המתוקה, החלב, מחית הלימון, הסוכר, הוניל וגרידת הלימון. כשרותח, מוסיפים את מסת הג'לטין ומערבבים עד שהיא נמסה. מוזגים לשקעים קטנים בצורת פנהקוטה ומביאים להקפאה.

6 מכינים את קישוט הלימון: מבשלים את קליפות הלימון עם הסוכר והמים עד שהן מתרככות.

7 מניחים מעל כל עיגול בצק את הפנקוטה, מקשטים בקליפות לימון ומניחים עלה זהב אם רוצים.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.