אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מיני קיש פטריות

את הקישים האלה אי אפשר להפסיק לאכול. הם קטנים, הם פריכים והמילוי שלהם משלב קרם רויאל עשיר עם פטריות מלאות טעם. הלהיט של כל ארוחה

תום יצחקי ותומר אומנסקי | בייק אוף ישראל | פורסם 16/04/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 81 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

200 גרם קמח

100 גרם חמאה רכה

3 גרם מלח

3 גרם סוכר

10 מ"ל מים

לפטריות:

2 סלסלות פטריות טריות (שמפניון או פורטבלו קטנות)

20 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

קורט מלח

לרויאל:

200 מ"ל חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

4 ביצים

חצי כפית מחית כמהין

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק הפריך: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, המלח והסוכר לבצק אחיד. כשנוצר בצק מוסיפים את המים ולשים רק עד שהם מתאחדים עם הבצק.

3 מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד ומרפדים איתו תחתיות של תבניות מיני קיש. אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט, ומוציאים מהתנור.

4 מכינים את המלית: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות. מחממים במחבת את השמן והחמאה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהן משחימות וכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים מעט מלח ומערבבים.

5 מכינים את הרויאל: מערבבים בקערה את החלב, השמנת הביצים, מחית הכמהין, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט. טוחנים במעבד מזון למחית חלקה.

6 שופכים את הרויאל לתוך התחתיות האפויות ומניחים פטריות מעל. אופים עוד כ-10-15 דקות עד שהקישים מוכנים.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.