אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פלטת "פירות" ממוס יוגורט וג'לי פירות

הפירות הקטנים האלה הם בעצם עוגות מוס יוגורט אישיות במילוי ג'לי פירות. יותר חמוד או יותר טעים? קשה לנו להחליט

שני קידר כהן | בייק אוף ישראל | פורסם 22/03/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למוס יוגורט:

40 גרם אבקת יוגורט

60 גרם אבקת סוכר

340 גרם שמנת מתוקה

30 גרם מסת ג'לטין

100 מ"ל חלב

לג'לי דובדבנים:

30 גרם מחית דובדבנים

35 גרם מחית קסיס

20 גרם סוכר

1 וחצי גרם פקטין nh

5 גרם מסת ג'לטין

לג'לי אננס:

100 גרם אננס טרי חתוך לקוביות

כף נענע קצוצה

65 גרם מחית אננס

20 גרם סוכר

1 וחצי גרם פקטין nh

כמה טיפות מיץ יוזו

8 גרם מסת ג'לטין

לגלסאז':

150 גרם איזומלט

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 מ"ל מים

50 גרם גלוקוזה

75 גרם נפאז'

120 גרם שוקולד לבן

55 גרם שוקולד לבן

צבע מאכל לבן, צהוב ואדום

אופן ההכנה:

1 מכינים את מוס היוגורט: מקציפים שמנת, אבקת יוגורט ואבקת סוכר למרקם של יוגורט.

2 ממיסים את מחית הג'לטין, מקררים מעט ומערבבים לתוך הקצפת. יוצקים לתבניות סיליקון בצורת פירות חצי מהקצפת.

3 מכינים את ג'לי הדובדבנים: מבשלים את שתי המחיות יחד עד רתיחה קלה. מערבבים את הסוכר והפקטין בנפרד ומוסיפים לסיר. מערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הגלטין המומס, יוצקים לתבנית עיגולים ומקפיאים. 

4 מכינים את ג'לי האננס: מבשלים את המחית, הנענע וקוביות הפרי עד רתיחה קלה. מערבבים את הסוכר והפקטין בנפרד ומוסיפים לסיר. מערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הגלטין המומס ומיץ היוזו, יוצקים לתבנית עיגולים ומקפיאים.

5 מוסיפים לחצי מתבניות הפרי ג'לי אננס ולחצי ג'לי דובדבנים. ממלאים בשאר הקצפת ומקפיאים.

6 מכינים את הזיגוג: ממיסים את האיזומלט על אש בינונית. בסיר נפרד מחממים שמנת, מים וגלוקוזה. יוצקים את השמנת החמה על האיזומלט. מסירים מהאש ומוסיפים את הנפאז'. יוצקים את המסה על השוקולד והג'לטין. טוחנים ומקררים לגמרי.  מחממים ל-35 מעלות ומרססים על הפירות הקפואים.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.