אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

לחמניות דאבו אתיופיות

הנה מאכל שעוד לא הכרתם: לחמניות דאבו מהמטבח האתיופי שאוכלים עם גבינה מיוחדת וחריף בצד. חובה לנסות

עידן שחר ואלירן ראובן | בייק אוף ישראל | פורסם 16/04/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

700 גרם קמח

כף שמרים יבשים

חצי כפית מלח

שקית אבקת אפיה (10 גרם)

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כורכום

חצי כפית פפריקה

חצי כפית סוכר

100 מ"ל שמן

250 מ"ל מים פושרים

לגבן:

1 ליטר חלב

500 גרם גבינה לבנה 9%

400 מ"ל שמנת חמוצה או אשל

לחריף:

6 פלפלים ירוקים חריפים

3 שיני שום

אופן ההכנה:

1 מכינים את הדאבו: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מניחים במיקסר את הרמח, השמרים, אבקת האפייה, המלח, הפלפל, הפפריקה, הכורכום והסוכר ומערבבים כמה שניות. מוסיפים את המים והשמן ולשים 4 עד 5 דקות. מכסים ומניחים בצד לתפיחה עד הכפלת נפח.

3 יוצרים מהבצק צורות של לחמניות קטנות (אפשר בתבניות מאפינס) ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק שחום. 

4 מכינים את האגווט (הגבינה): שמים את כל החומרים בסיר ומחממים על להבה גבוהה במשך 10 עד 15 דקות, או עד להתגבשות הגבן.

5 מכינים את החריף: שמים במעבד מזון את הפלפל והשום וטוחנים. מגישים הכל ביחד.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.