אוכל
צילום׃ דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

שווארמה פרגיות

מנה ביתית ונהדרת בחמש דקות עבודה. לא תאמינו כמה זה טעים כשמכינים את זה לבד

בני סיידא | חבל על הזמן, הוצאת מודן | פורסם 22/03/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 220 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1/3 כוס שמן זית

2 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים

600 גרם נתחי פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצמות), חתוכים לרצועות

1 כפית כמון

1 כפית גדושה בהרט (תערובת תבלינים)

1 כפית סומאק

מלח

פלפל שחור גרוס

50 גרם צנוברים, קלויים (לא הכרחי)

להגשה:

טחינה ירוקה

צנוניות

סלט ירקות

הריסה

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים את הפרגיות והתבלינים ומטגנים על להבה בינונית כ-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר מזהיב ונעשה רך.

2 מוסיפים את הצנוברים ומטגנים דקה. מגישים חם, עם התוספות שאוהבים. אפשר בתוך פיתה או לאפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!