אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

מאפה פניני עם נוטלה ותותים

לחמניות חיטה מלאה קטנטנות וחמימות במילוי נפלא של ממרח נוטלה, גבינת ריקוטה עדינה ותותים. אם אין לכם בראנץ' חגיגי באופק - הנה סיבה מצוינת לארגן אחד

עריכת מתכון: ענבל לביא | נוטלה | פורסם 09/12/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

ללחמניות:

6 גרם (כפית גדושה) שמרים יבשים, או 16 גרם (שליש שקית) שמרים טריים

17 מ"ל (כף) מים פושרים

250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח מחיטה מלאה

18 גרם (כף וחצי) סוכר

3 גרם (שני שליש כפית) מלח

12 גרם (כף) חמאה, מומסת ומצוננת

120 מ"ל (חצי כוס) חלב מלא

להגשה:

60 גרם נוטלה

100 גרם פירות יער או תותים

80 גרם (שליש גביע) ריקוטה

אבקת סוכר, לפידור

אופן ההכנה:

1 ממיסים את השמרים בקערה קטנה במים פושרים. מוסיפים לקערה גדולה או לקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה קמח מלא, סוכר, מלח, חמאה מומסת ושמרים מומסים. מוסיפים חלב ולשים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. במידת הצורך מוסיפים כף-שתיים של חלב. לשים עוד 6-8 דקות נוספות לבצק אלסטי.

2 יוצרים מהבצק 8 כדורים קטנים במשקל 50 גרם (כן, מבלי לחכות לתפיחת הבצק!), מסדרים בתבנית אפייה במרווחים, לוחצים עליהם בעדינות, מכסים במגבת נקייה, ונותנים לתפוח למשך כשעתיים.

3 אופים בתנור בחום 180° צלזיוס למשך 15 דקות. מצננים.

4 להגשה חותכים את הלחמניות לחצי, מורחים נוטלה על תחתית הלחמנייה, ממלאים בפירות יער או בתותים פרוסים ובריקוטה, ומחזירים את החלק העליון של הלחמנייה. מחממים את הלחמניות קלות בטוסטר לחיץ או בגריל (מוודאים שהריקוטה והנוטלה לא נמסים לגמרי), ומגישים אותן חמות עם מעט אבקת סוכר.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות