משימת האורז ממשיכה בכל הכוח, וגם כשנדמה שאין עוד מה לעשות עם הגרגר המופלא, מתמודדי העונה החדשה מספקים לנו מתכונים יצירתיים ומעוררי תיאבון. רוצים גם לבשל כמוהם? הנה כל המתכונים מהפרק הרביעי

אורז פונגי שחור עם פלפל סצ'ואן של מישה לדרמן

עוף מושרה במרינדה ומקופץ עם ברוקולי, פלפל אדום וגזר, וכל זה נח על אורז עם פטריות שחורות, פורטבלו ופלפל סצ'ואן. מנת מוקפץ קצת אחרת שמכינים בקלי קלות

למתכון: אורז פונגי שחור עם פלפל סצ'ואן של מישה לדרמן

מוח עגל שוודי במיטה ירוקה של מישה לדרמן

מישה לדרמן – מוח עגל שוודי (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

שם ציורי למנה ציורית לא פחות: מוח עגל מבושל בציר ירקות ומטוגן בפירורי לחם, שנח על מצע של סלט ירוק ירוק, לצד רוטב יוגורט מתובל, חמצמץ ומרענן. מנה מושקעת שהיא תענוג אמיתי

למתכון: מוח עגל שוודי במיטה ירוקה של מישה לדרמן

כדורי אורז אסייתיים ממולאים בעוף של רות רוזובסקי

רות רוזובסקי – כדורי אורז ממולאים עוף  (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

כדורי אורז דביק שממלאים בתערובת אסייתית של עוף, ג'ינג'ר וקארי, ומצפים בשומשום שחור ולבן. כל היופי הזה מוגש לצד איולי קארי נהדר, ששווה לאמץ לעוד מנות

למתכון: כדורי אורז אסייתיים ממולאים בעוף של רות רוזובסקי

מוסר ים וארטישוק על קרם שורשים של רות רוזובסקי

רות רוזובסקי – מוסר ים וארטישוק (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

פרוסות ארטישוק ופטריות בשמן זית עם מוסר ים בקראסט אגוזים, שנחים להם על קרם שורשים חלק ועדין. נשמע מסובך? רק נשמע, למעשה מדובר במנה פשוטה שכיף להכין

למתכון: מוסר ים וארטישוק על קרם שורשים של רות רוזובסקי

ירקות ממולאים של יפה מיכאלי

יפה מיכאלי – גן ירק  (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

לפעמים מתחשק לנו למלא גן ירק שלם: גמבות (שטוגנו לפני המילוי), חצילים, קישואים ועגבניות, במילוי צבעוני של אורז וירקות. מנה צמחונית עשירה וטעימה, אנחנו קוראים לה - ממולאים למקצוענים

למתכון: ירקות ממולאים של יפה מיכאלי

חרשוף עם קציצות של יפה מיכאלי

יפה מיכאלי – קציצות וחרשוף  (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

זה לא סוד שאנחנו מתים על קציצות, אבל דווקא בגלל זה צריך לגוון: במתכון הזה הקציצות מיטגנות בציפוי פירורי לחם ואז מתבשלות עם חרשוף. מנה עשירה בתיבול לימוני נהדר

למתכון: חרשוף עם קציצות של יפה מיכאלי

אורז קוריאני של יובל שרמן

יובל שרמן – אורז קוריאני  (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

מתכון פשוט וקל שמביא את טעמי המזרח הרחוק בשיאם: אורז עם שמן שומשום, סויה ושמן צ'ילי, שמוגש עם ביצה עלומה (גם ביצת עין תתפוס כאן) וכוסברה קצוצה. מנה כובשת בפשטותה ובטעמיה המיוחדים

למתכון: אורז קוריאני של יובל שרמן

מרק דגים - בויאבז של יובל שרמן

יובל שרמן – בויאבז (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

מרק דגים עשיר בכל טוב הארץ (והים): ציר מושלם עם אדרות דג, ירקות שורש ותבלינים, שמתווסף למרק נהדר עם סרדינים, אנשובי ופילטים של דגי ים, וכל זה מוגש עם בגט ורוטב רוי שפשוט נולד ללוות את המרק הזה

למתכון: מרק דגים - בויאבז של יובל שרמן

כדורי ארנצ'יני סלק עם רוטב רוזה של דניאל ביטון

דניאל ביטון – ארנצ'יני סלק (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

כדורי ארנצ'יני עשויים מריזוטו סלק, פטריות וערמונים בטעם משגע וצבע משגע עוד יותר. ארנצ'יני עשירים, רכים מבפנים ופריכים מבחוץ, שנחים ברוטב רוזה עדין. אפשר להגיד על מנה שהיא גם יפה וגם אופה?

למתכון: כדורי ארנצ'יני סלק עם רוטב רוזה של דניאל ביטון

רביולי כבד אווז וחלמונים של דניאל ביטון

דניאל ביטון – רביולו כבד אווז  (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

רביולי מבצק פסטה שמכינים לבד, עם מילוי מפנק של כבד אווז, שאלוט וליקר קלבדוס, ובאמצע חלמון ביצה נוטף ומגרה. זה מה שנקרא מנה מושחתת, אבל בקטע טוב

למתכון: רביולי כבד אווז וחלמונים של דניאל ביטון

>> רוצים להישאר מעודכנים? עקבו אחרי מאסטר-שף בפייסבוק

"מאסטר שף" העונה החמישית - ראשון ושלישי, 21:00