אוכל

קציצות הפתעה

בטטה וברוקולי הם רק חלק מההפתעות שמחכות לכם בתוך קציצות הבשר המעולות

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 17/08/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 328 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות:

בצל

פטרוזיליה, נענע, עירית, בזיליקום

200 גרם בשר טחון (עדיף צוואר)

5 פרחי כרובית

5 פרחי ברוקולי

1 בטטה חתוכה לקוביות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

מלח, מלח גס

פלפל

מעט גרגירי כוסברה

פלפל שטה גרוס

מעט כמון

שמן לטיגון

לרוטב:

בצל

מעט עלי תימין

5 עגבניות מגורדות

מלח, פלפל וכמון

שמן לטיגון

להגשה

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ומטוגנים

אופן ההכנה:

1 קוצצים היטב את עשבי התיבול והבצל ומוסיפים לבשר.

2 מוסיפים את התבלינים לתערובת הבשר (לפי הטעם).

3 מאדים בסיר מיוחד את הכרובית והברוקולי למשך 15 דקות.

4 מטגנים את קוביות הבטטה, תפוח האדמה, הכרובית והברוקולי (כמו טיגון צ'יפס). מתבלים במלח גס.

5 יוצרים כדורי בשר סביב הירקות (בכל פעם ירק אחד או יותר, לפי הטעם).

לרוטב:

6 מטגנים בצל שלם קצוץ. לאחר מכן, מוסיפים מעט עלי תימין ואת העגבניות המגורדות. מוסיפים מלח, פלפל וכמון ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה.

7 במחבת/ סיר נפרד, מטגנים מעט את כדורי הבשר. כשהם מטוגנים וזהובים, מכניסים מיד לרוטב, סוגרים ומבשלים כחצי שעה.

8 מסדרים בצלחת ומפזרים מעל את קוביות תפוחי האדמה.