אוכל
צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

בורקס תלושותי

גם בורקס וגם תלושותי? חד משמעית. קבלו רעיון קל ויפה לעיצוב חדש של הבורקס שלכם, אידיאלי לזלילה משפחתית או עם חברים: מצד אחד פריך, מצד שני עסיסי, ומכל הצדדים כיף טעים ברמת שחיתות בדיוק כמו שאנחנו אוהבים

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 01/04/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

זוכרים את עוגת תלושותי? חשבתם פעם למה לא לנסות את אותו טריק עם בורקס? כי אנחנו חשבנו, והאמת היא שאין שום סיבה.

מרכיבים :

300 גרם בצק עלים מופשר

למלית:

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

חצי כוס גבינת מוצרלה מגוררת

חצי בלוק בולגרית מפוררת

1 ביצה

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית אורגנו או בזיליקום

להברשה:

ביצה טרופה

שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית עד לאיחוד.

3 פורסים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים לאורך ל-4 חלקים שווים (לקבלת שני בורקס ארוכים).

4 מפזרים על שתיים מרצועות הבצק את המלית ומכסים בשתי הרצועות האחרות.

5 בעזרת סכין או גלגלת חותכים את הבצק לאורכו באמצע, ואז לרוחב לבערך 6 ריבועים יחסית עבים (ראו בסרטון).

6 מסדרים את ריבועי הבורקס על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשתי שורות כך שהם חופפים חלקית, כמו רעפים. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

7 אופים 15-20 דקות, עד להזהבה של הבצק. 

** מומלץ להגיש עם גבינת שמנת ועירית.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה 

בורקס תלושותי  (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
בורקס תלושותי |צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!