אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

בלינצ'ס סלמון ופטריות

גם מתכון שממש כיף להכין עם הילדים, וגם מנה טעימה שתגרום לכולם ללקק את האצבעות? קנינו

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 23/06/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

לבלינצ'ס

4 ביצים גודל L

כוס וחצי קמח

כוס וחצי חלב

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

חמאה לטיגון

למילוי:

מעט שמן זית, לטיגון

בצל סגול גדול, קצוץ דק

3 פטריות פורטובלו, קצוצות

סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות

2 קופסאות סלמון מעושן (אפשר להחליף בטונה)

2 ביצים קשות, קצוצות גס

מלח

לרוטב:

350 מ"ל יוגורט

1 כף מיונז

1 כף עירית או שמיר קצוצים

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה חוץ מהחמאה, עד שמתקבלת תערובת שהיא לא נוזלית ולא סמיכה מדי.

2 מחממים מחבת עם מעט חמאה. יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת ומטגנים משני הצדדים. מוציאים לצלחת וממשיכים לטגן עד שמסיימים את הבלילה.

3 במחבת נפרדת מטגנים את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את הפטריות, מטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות נוספות ומוסיפים את הסלמון.

4 מסננים את הנוזלים, מתבלים ומוסיפים את הביצים הקשות. מערבבים היטב.

5 פורשים את אחד הבלינצ'ס על צלחת, ומניחים בשליש התחתון כפית גדושה של מילוי. מקפלים את החלק התחתון של הבלינצ'ס כך שיכסה את המילוי, וסוגרים את שתי הכנפיים משני הצדדים. מגלגלים, ומחזירים לטיגון קצר במחבת משומנת בחמאה.

6 חוזרים על הפעולה עם כל שאר הבלינצ'ס.

7 מערבבים את כל חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד, ומגישים עם הבלינצ'ס.

* מתעצלים להכין בלינצ'ס? אפשר גם לקנות אותם מוכנים, ורק למלא לבד. אף אחד לא ישים לב.

בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל

ספרו לנו מה מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות עם טונה וגאודה

>> והנה לחמניות חמאה ורוזמרין יפות תואר ומראה