אוכל

לחמניות יוגורט ודבש

מה דעתכם על לחמניות חמות, רכות רכות ונימוחות? מתאים עכשיו, הא? על המרקם הנפלא של הבצק אחראי היוגורט, שמחליף חלק ניכר מכמות הנוזלים ומשווה לבצק מרקם רך וטעם נפלא. תאמינו לנו, ניסינו

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 31/01/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 158 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לסטארטר:

חצי כוס (70 גרם) קמח

2 כפיות שמרים יבשים

רבע כוס מים חמימים

לבצק:

2 ביצים

1 גביע (120 גרם) יוגורט יווני

2 כפות דבש

3 כוסות פחות שתי כפות (400 גרם) קמח

כפית מלח

להברשה:

2 כפות חמאה מומסת

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הסטארטר בקערת המיקסר ומניחים בצד לרבע שעה, עד שהתערובת תוססת ומבעבעת.

2 בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם היוגורט והדבש.

3 מוסיפים את תערובת הביצים לקערת המיקסר ומערבלים יחד במהירות אטית. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עד שהוא נטמע היטב.

4 מוסיפים את המלח ומערבלים במהירות הולכת ומתגברת. לשים במשך 3 דקות, אוספים את הבצק הדביק מדופנות הקערה וממשיכים ללוש עוד כ-3 דקות עד שהבצק מתגבש לכדור מעצמו (אם הוא עדיין דביק זה בסדר. אל תוסיפו קמח).

5 מעבירים את כדור הבצק למשטח מקומח, פורסים מעליו מגבת ומניחים לו לתפוח שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

6 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים שווים. מכסים במגבת ומתפיחים אותם עוד כחצי שעה עד 40 דקות.

7  מחממים תנור ל-190 מעלות.

8 מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות עד שהלחמניות זהובות. מוציאים ומברישים בתערובת של חמאה ודבש.

>> בפעם שעברה הכנו מאפה בצק עלים עם סירופ הדרים משגע