אוכל

פורטוקלופיטה (עוגת פילו עם יוגורט בסירופ) הדרים

פורטוקל פירושו תפוז ביוונית, ופיטה פירושו מאפה. בשונה ממאפי פילו, שבדרך כלל מכינים בשכבות, כאן קורעים את העלים לפיסות ומערבבים עם בלילה שמבוססת על יוגורט. אופים, מצננים, יוצקים סירופ חם ונוגעים בעננים

אורלי פלאי-ברונשטיין | אוכל טוב | פורסם 30/01/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי
Rating: 2.8 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למאפה (תבנית פיירקס 20*30):

4 גביעי יוגורט יווני (480 גרם בסך הכל)

קליפה מגוררת מחצי לימון

כוס (200 גרם) סוכר

4 ביצים

כוס שמן ניטרלי או שמן זית עדין

כפית תמצית וניל

כפית אבקת אפייה

8 עלי פילו, מופשרים מראש

לסירופ:

כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות מים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את היוגורט, קליפת הלימון, הסוכר, הביצים, השמן, הווניל ואבקת האפייה עד לקבלת בלילה אחידה.

3 קורעים את עלי הפילו לפיסות. מוסיפים לקערת הבלילה ומערבבים היטב.

4 מעבירים את הבלילה לפיירקס משומן, מהדקים למפלס שווה ואופים כ-25-30 דקות עד שהכל זהוב יפה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

5 מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן את הסוכר, המים והקליפות במשך 5 דקות מרגע הרתיחה עד לקבלת סירופ.

6 יוצקים את הסירופ החם על העוגה הקרה ומשהים כחצי שעה עד שהסירופ נספג לפני שמחלקים למנות. מגישים.

>> בפעם הקודמת הכנו פפוצקיה - חצילים ממולאים בפטה ויוגורט