אוכל
צילום׃ אמיר מנחם

לביבות תירס וצ'דר

לביבות תירס מושלמות לארוחת ערב קיצית וקלילה, שהילדים יאהבו כי זה תירס והמבוגרים יחטפו בזכות מטבל מופלא של יוגורט, שום וטבסקו. ומה איתנו, אלה שמכינים? גם אנחנו מבסוטים, מדובר בחצי שעה עבודה כולל הכל

אורלי פלאי-ברונשטיין | אוכל טוב | פורסם 19/07/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

2 כוסות גרגרי תירס (טריים ומבושלים או משימורים)

2 כפות יוגורט יווני

2 ביצים

חצי כוס פירורי לחם

1 כוס גבינת צ'דר מגוררת

חצי כפית פפריקה מתוקה

מלח

מעט שמן, לטיגון

למטבל:

גביע וחצי יוגורט יווני

כפית מיונז

1-2 שיני שום, כתושות

עגבנייה סחוטה

כמה טיפות סרירצ'ה או טבסקו

אופן ההכנה:

1 מרסקים כוס גרגירי תירס במעבד מזון למחית גסה. מערבבים עם יתר הגרגירים ושאר החומרים בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה. אם יש זמן מקררים רבע שעה להתייצבות.

2 מערבבים את חומרי המטבל, טועמים ומתקנים תיבול.

3 מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן. יוצרים לביבות עגולות ופחוסות בידיים רטובות, ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם מטבל היוגורט ליד.