אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

פשטידת קישואים

פשטידה אחת ללא גלוטן שמשאירה אתכם קלים ושמחים ולא מתיישבת כמו לבנה בבטן. פשטידת הקישואים שלפניכם עשויה מ-5 מרכיבים בלבד - והיא טעימה וקלילה במיוחד

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 22/11/21 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 415 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

3-4 קישואים או זוקיני

מלח ופלפל שחור גרוס

גביע יוגורט

2 ביצים

100 גרם גבינה מגוררת (קשקבל, גאודה או אמנטל)

חופן עשבי תיבול לבחירה (עירית, פטרוזיליה, תימין, נענע, טרגון)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 פורסים דק את הקישואים או הזוקיני (בעזרת סכין, מנדולינה או קולפן ירקות, ואפשר גם בפומפייה). אם מכינים פשטידת קישואים - ממליחים בחצי כפית מלח, מחכים רבע שעה וסוחטים היטב מנוזלים. אם מכינים פשטידת זוקיני אין צורך כי הזוקיני דל בנוזלים מטבעו.

3 מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

4 משמנים את התבנית ומעבירים אליה את הבלילה (אם רוצים, אפשר לרפד אותה קודם בשתי כפות פירורי לחם - אבל אז המתכון יהיה עם גלוטן).

5 אופים כ-30-25 דקות עד שפשטידת הקישואים מתייצבת ומזהיבה יפה.

פשטידת קישואים ויוגורט חתוכה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אפשר ביס?|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל