אוכל
צילום׃ ענבל לביא

לחם שום, עשבי תיבול ופרמזן מבצק יוגורט

השלב הראשון במתכון הזה הוא להזמין את כל החבר'ה אליכם הביתה. אחר כך תתפנו להכנת הלחם עצמו, נשנוש קבוצתי מושלם שתולשים וטובלים, בלי סכין ומזלג, הכי בכיף. בסוף תצטרכו למצוא דרך לסלק אותם, וזה החלק המסובך

ענבל לביא | אוכל טוב | פורסם 02/03/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 לחמים קטנים:

550 גרם (4 כוסות פחות כף) קמח

30 גרם (2 כפות וחצי) סוכר

7 גרם שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים

15 גרם (3 כפיות) מלח

120 מ"ל (חצי כוס) מים

130 מ"ל (גביע) יוגורט יווני 7%

4 כפות שמן זית

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

2 כפות בזיליקום טרי או אורגנו טרי קצוץ דק

3-4 שיני שום כתושות

60 גרם (חצי כוס) גבינת פרמזן מגוררת

לציפוי:

1 ביצה

1 כפית מים

50 גרם חמאה, מומסת

1 שן שום, כתושה

1 כף בזיליקום טרי או אורגנו טרי קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק ולשים 15 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. הבצק ייראה מעט יבש בהתחלה, אבל עם הלישה הוא יתאחד. מעצבים לכדור, מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי, ראו טיפ בסוף).

2 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן של בערך 15x25 ס"מ, ומגלגלים מהצד הקצר לרולדה הדוקה. מכסים ומניחים לנוח רבע שעה.

3 מגלגלים כל חלק בכפות ידיים מעט משומנות על משטח עבודה גדול לרצועה ארוכה באורך של מטר, כמו שיוצרים רצועות לחלה. גוזרים בכל רצועת בצק חתכים במרווחים של 2.5 ס"מ בעזרת מספריים נקיים, בעומק של שני שליש מעובי רצועת הבצק.

4 מגלגלים חצי מרצועת הבצק לקבלת צורת ספירלה (כמו שמגלגלים בורקס עגול: מתחילים מהנקודה הפנימית ומגלגלים את הבצק מסביב לצורת שבלול, עד שמגיעים לחצי מאורך הבצק). מגלגלים את יתרת הרצועה מעל בצורת מגדל, ותוחבים את הקצה שנותר למרכז. מניחים את הלחמים במרווחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הלחמים בביצה טרופה עם כפית מים ואופים 20-25 דקות להשחמה. בזמן האפייה מערבבים חמאה מומסת עם שום כתוש ועשבי תיבול קצוצים. כשהלחמים יוצאים מהתנור מברישים אותם בתערובת ומצננים היטב.

* כדי לזרז את זמני ההתפחה בחורף, אפשר להתפיח את הבצק כשהוא מכוסה היטב בתנור שחומם ל-50 מעלות ולאחר מכן כובה.

לבלוג של ענבל – פיית העוגיות

>> עוד המון מתכונים שווים עם יוגורט