אוכל

פפוצקיה (חצילים ממולאים פטה ויוגורט)

יש לכם אורחים? יש לכם חציל? יופי. רגע לפני שאתם קולים, חוצים ומפוצצים בטחינה - הכירו את הפפוצקיה: חצילים חצויים ממולאים בפטה ויוגורט שהם לא פחות ממעדן ודורשים פחות משעה. לא חלום?

אורלי פלאי-ברונשטיין | אוכל טוב | פורסם 26/01/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי
Rating: 92 out of 100 142 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 חצילים

2-3 כפות שמן זית

מלח ופלפל

למלית:

2 כפות חמאה

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום כתושות

3 כפות קמח

2 כוסות חלב

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

100 גרם פטה מפוררת

100 גרם קשקבל מגוררת

2 גביעי יוגורט יווני (240 גרם בסה״כ)

2 ביצים

1 כף נענע קצוצה 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 חוצים את החצילים לאורכם, חורצים מעט את החלק הפנימי, משמנים, מתבלים ואופים כחצי שעה עד להזהבה.

3 בינתיים מכינים את המלית: מאדים בצל קצוץ ושום בחמאה עד לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ ליצירת רביכה. יוצקים חלב, מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להסמכה. מצננים.

4 מוסיפים את הגבינות, היוגורט, הביצים והנענע, ומערבבים.

5 ממלאים ואופים יחד: מועכים את החלק הפנימי של החציל ליצירת חלל ריק למילוי. ממלאים בתערובת ומחזירים לתנור ל-10 דקות עד להשחמה.

>> בפעם הקודמת הכנו לחם יווני משני מרכיבים בלבד!