מיונז זה אחלה, הוא מוסיף מרקם קרמי למגוון תבשילים, רטבים וממרחים, וכולנו משתמשים בו המון, אבל הוא גם עתיר בקלוריות ובשומן רווי (זה הסוג הרע, גם אנחנו תמיד מתבלבלים), ועשוי מביצים לא מבושלות - מה שאומר שהוא עשוי להתקלקל מהר - אבל עזבו את כל זה, הוא תמיד שמנוני מדי ומשאיר אחריו שובל של טעם צרבתי. אז איזה מזל שיש תחליף כל כך זמין, שהוא טוב יותר מכל הבחינות ולא פחות טעים? אנחנו מתכוונים כמובן ליוגורט - שמגיע עם אחוזי שומן בודדים, ויכול להחליף את המיונז בקלות אם רק משתמשים בו נכון. 

טייסטי סלט ברוקולי דנונה (צילום: בבושקה הפקות)
טעים בכל סלט|צילום: בבושקה הפקות

כשמחליפים מיונז ביוגורט במתכונים קרים (כמו רטבים לסלט או ממרחים) - שומרים על יחס של אחד לאחד. יוגורט יווני הוא גבוה יותר באחוזי השומן, סמיך ועז טעם יותר ודומה במרקמו למיונז ולכן הוא עדיף, אבל אם אתם בדיאטה כל יוגורט יעבוד, גם נטול שומן לחלוטין. האמיצים מביניכם יכולים אפילו ללכת על יוגורט בטעם פרי - לימון או פירות יער, למשל, בהנחה שהטעם משתלב היטב במנה. 

אם אתם משתמשים ביוגורט כתחליף למיונז במתכונים אפויים או מבושלים - הסמיכו אותו מעט עם קורנפלור - כף לכל גביע. אם מדובר בתבשיל ממש, כדאי לערבב את היוגורט והקורנפלור עם מעט ממיצי התבשיל, זה ימנע מהיוגורט להתקרש בחום. 

בואו נדבר מתכונים

אפילו המתכונים הכי קלאסיים - כמו סלט וולדורף, סלט קיסר ואפילו סלט קולסלאו, כאלה שהמיונז הוא חלק בלתי נפרד מהם - יקבלו באהבה את היוגורט. 

רוטב קיסר מכיל בדרך כלל מיונז, אנשובי, לימון, מעט שמן ולעתים גם חרדל או צלפים. יוגורט ישתלב בו מצוין - האנשובי ישמור על הפיקנטיות, החמיצות תשתלב עם הלימון, הצלחה בטוחה. 

סלט קולסלאו ישראלי (צילום: istockphoto)
כן, אפילו בקולסלאו. תנסו|צילום: istockphoto

סלט וולדורף הוא אחד האהובים עלינו אבל המיונז הופך אותו להרבה יותר מדי כבד. אמא שלנו כבר שנים מחליפה את המיונז ביוגורט והתוצאה קלילה יותר ומחמיאה יותר לטעמי הפירות המתקתקים. 

>> הנה מתכון נהדר לוולדורף. החליפו את המיונז ביוגורט

סלט קולסלאו - גם כאן היוגורט יכול להבריק: הסלט יוצא שונה, פחות דחוס ויותר חמצמץ, אבל מדובר בוורסיה שווה ביותר לסלט שילדים אוהבים, ומצאנו מתכון שמציע המון שדרוגים ואפשרויות, חלקן ממש מושלמות ליוגורט. 

>> למתכון: סלט קולסלאו עם שדרוגים

כריך חביתה איטלקי (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
וגם כממרח בכריך. קצת עשבי תיבול ואתם מסודרים|צילום: אסף רונן, mako אוכל

כריך חביתה קלאסי יכול להפוך למנת בריאות סופר טעימה אם תבחרו בלחם הנכון ותחליפו את המיונז ביוגורט. כשאנחנו מדברים על ממרח בשכבה דקה היוגורט עלול להיעלם, שדרגו אותו עם עירית קצוצה ומעט שמן זית. 

מטבל מיונז - גם במטבל מיונז קלאסי, עם מלח, פלפל וטיפה לימון, אפשר להחליף את היוגורט במיונז. מעולה עם צ'יפס או תפוחי אדמה אפויים.