עוגת אוראו במיקרו

מכל מתכוני העוגות במיקרו - זה ביי פאר המוצלח ביותר, וזה מפתיע, כי כל מה שיש בו זה עוגיות אוריאו וחלב. בגדול מפוררים את העוגיות, מערבבים עם חלב ומכניסים למיקרו. אז איך זה יוצא כל כך אוורירי ועסיסי? קטונו, אבל אנחנו מבטיחים לכם - זה פשוט עובד. אולי לא מלך האסתטיקה, אבל טעים לאללה.

מתכון: עוגת אוראו במיקרו

עוגת אוראו וחלב (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
עוגת אוראו וחלב|צילום: צילום ביתי, mako אוכל
עוגת אוראו וחלב (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
פה רואים כמה היא עסיסית|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

קוקילידה מאולתרת

אפשר כמובן להכין קוקילידה מאפס, זה אפילו כיף, אבל חמש דקות זה לא. אז מה עושים? לוקחים שתי עוגיות עגולות שיש בבית (עדיפות לעוגיות שוקולד צ'יפס או עוגיות גרנולה), חותכים את התחתית של פיינט גלידה מהמקפיא ויוצרים כריך. לא הכריך המזין ביותר, אבל ללא ספק אחד הטעימים.

@baderalsafar Ice Cream Sandwich Hack #baderalsafar #icecream #hack #lifehack #lifehacks #sandwich #cookies #dessert #asmr #food #foodasmr #satisfying #foryou #fyp #foryoupage #foodhacks #cookinghacks #kitchenhacks ♬ original sound - Bader Al Safar

חטיף פצפוצי אורז ומרשמלו

ממיסים במיקרו קצת חמאה, שוקולד (אמיתי או ממרח) ומרשמלו. מערבבים. מוסיפים פצפוצי אורז. מערבבים ומעבירים לתבנית. עכשיו רק תחליטו אם אתם בעניין של ריבועים או של צורות מגניבות, ואז יש לגייס לעבודה חותכני עוגיות שאוהבים.

מתכון: חטיף פצפוצי אורז ומרשמלו

>> ויש גם גרסה בריאה יותר, עם טחינה וסילאן

פצפוצי אורז עם מרשמלו ושוקולד (צילום: Africa Studio, Shutterstock)
פצפוצי אורז עם מרשמלו ושוקולד|צילום: Africa Studio, Shutterstock
חטיף פצפוצי אורז (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
וכאן עם טחינה וסילאן|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

נקניק שוקולד

נקניק שוקולד הוא אופציה מעולה למתוק מהיר, אבל מה אם אין לכם סבלנות לחכות שהוא יתייצב במקפיא? התשובה פשוטה: אל תחכו. הרי אין חטא מהנה מזלילה של כדורי שוקולד לפני שהם מגולגלים לכדורים, אז כנ"ל על נקניק שוקולד.

מתכון: נקניק שוקולד

נקניק שוקולד לפסח (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
אהוב עלינו מכל הנקניקים|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

בייגלה בשוקולד

בייגלה זה בסך הכל חטיף, ואפילו לא מהמפנקים - אבל מה קורה כשטובלים אותו בשוקולד מומס ומפזרים סוכריות קטנטנות? זה קל: מקבלים קינוח טעים למות, מלוח ומתוק כאחד, שאשכרה נראה שמישהו עבד בשבילו. צריכים ממש מתכון? לא אתם לא, אבל הנה אחד, והנה עוד אחד.

מקלות בייגלה בציפוי שוקולד ולוטוס (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
מקלות בייגלה בציפוי שוקולד ולוטוס|צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

חטיף שוקולד מקושט

אבל כאן לא מסתיימים פלאיו של השוקולד המומס. אם תמסו שוקולד (לכו ישר על שתי חבילות) ותשטחו אותו על נייר אפייה, ייפתח לכם חלון זמן שבו תוכלו לשבץ בו אילו תוספות שתרצו, לפני שהוא מתקשה מחדש. מה למשל? ממרח לוטוס, צימוקים, אגוזים, עוגיות, קוקוס, או תכלס כל מה שבא. בתמונה שוקולד עם לוטוס ופטל.

שוקולד לוטוס ב-5 דקות (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
שוקולד לוטוס עם תוספות. 5 דקות? 5 דקות!|צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

אוזני פיל

מכירים עוגיות אוזני פיל או שגדלתם על הירח? ובכן, אלה הן כנראה העוגיות הכי קלות להכנה: לוקחים בצק עלים (קנוי, בטח שקנוי, רצוי על בסיס חמאה), פותחים אותו על השיש ומפזרים בנדיבות סוכר. הופכים וחוזרים על הפעולה, מגלגלים משני הצדדים כמו ספר תורה, פורסים - והיידה לתנור. כמה זה טעים? לבכות.

עוגיות אוזני פיל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
אוזני פיל. העוגיות הכי קלות שיש|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוגת שוקולד אישית מהירה

שוקולד, חמאה, ביצים וסוכר - זה כל מה שצריך בשביל לתקתק עוגת שוקולד אישית מהירה וטעימה. מתעצלים אפילו לחמם תנור? ישנה כמובן אופציית המיקרו - עוגת שוקולד במיקרו ב-3 דקות, שהיא אולי לא העסיסית והמפנקת שבעוגות השוקולד, אבל היי - השקעתם בה 3 דקות (יותר נכון המיקרו השקיע, אתם רק ערבבתם כמה מצרכים). רוצים אותה בגרסה טיפה יותר מושקעת? הנה. וכל זה כמובן רק אם אין לכם אוראו בבית.

עוגת גבינה אישית

נמאס משוקולד? דבר ראשון, לכו לטיפול. דבר שני, לכו על עוגת גבינה אישית עם תחתית של פתי בר, כזאת שתדרוש מכם כמות זעומה של עבודה. איך מכינים? מפוררים פתי בר לתוך כוס. מערבבים גבינה לבנה עם סוכר, וניל ואם רוצים גם לימון. מקציפים שמנת מתוקה (מתעצלים? יש קצפת שקונים מוכנה), מערבבים עם תערובת הגבינה ומעבירים לכוס עם הפתי בר. טעים? ברור שטעים. 

מתכון: עוגת גבינה אישית

עוגת גבינה בכוס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת גבינה בכוס. עניין של כמה דקות, נשבעים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל