אוכל

חלה ב-10 דקות עבודה

חלה היא אחת הכוכבות הגדולות של עולם האפייה הישראלי, ועוד לא קם הלחם שיצליח לערער את מקומה. עכשיו, אחרי שאמרנו את זה, אנחנו יכולים להתקדם למתכון הספציפי הזה - לחלה מיוחדת באמת

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 17/05/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחלה:

1 ק"ג קמח לבן

3 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

2 וחצי כוסות מים פושרים

חצי כוס שמן קנולה

ביצה טרופה

כף שטוחה מלח

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום

פרג

10 עלי תרד 

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד על משטח העבודה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, השמן, הביצה הטרופה והמלח. לשים יחד עד לקבלת לבצק גמיש (אם הבצק מעט יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).

2 מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים. מתפיחים עד להכפלת הנפח.

3 לשים שוב את הבצק, ומחלקים אותו לשניים. יוצרים מכל חלק רצועה ארוכה ומברישים בביצה.

4 עוטפים רצועה אחת בפרג ורצועה שנייה בשומשום. קולעים לחלה ומשלבים תוך כדי קליעה את עלי התרד. מתפיחים עוד כחצי שעה.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד להשחמה בינונית. מיד לאחר האפייה עוטפים את החלות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.