אוכל

עוגת שוקולד מהירה

בשביל להכין עוגה ב-10 דקות לא כולל תנור לא צריך להיות קוסם, וגם לא אופה-על. צריך רק מתכון טוב - כמו זה שיש לכם כאן. מי שרוצה יכול לוותר על המילוי והציפוי הכפול, ההמלצה שלנו - לא לוותר על כלום ושום דבר

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 14/06/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 147 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (תבנית עגולה קוטר 26):

5 ביצים בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר

חצי כוס שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל

כוס יוגורט בטעם טבעי

כוס ושלושת רבעי קמח תופח

3 כפות קקאו

למלית:

צנצנת ריבת חלב

לציפוי:

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

100 גרם שוקולד לבן

4 כפות ריבת חלב

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר.

3 מוסיפים את השמן בהדרגה. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ואת היוגורט, ואז את הקמח והקקאו. ממשיכים להקציף רק עד שהקמח נבלע.

4 משמנים את התבנית ושופכים פנימה את הבלילה.

5 אופים 25-30 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לעוגה להצטנן.

6 חוצים את העוגה לרוחב, ממלאים בריבת חלב ושומרים 4 כפות בצד.

7 מכינים את הציפוי: מחלקים את השמנת המתוקה לשתי קערות. לאחת מוסיפים שוקולד לבן וריבת חלב ולשנייה שוקולד מריר.

8 ממיסים כל אחת מהתערובות בפולסים במיקרוגל או על בן מארי עד לקבלת מסה הומוגנית.

9 מצפים את העוגה בשתי המסות.