אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

מאפי פילו ממולאים גבינות

לא רוצים שהילדים שלכם יאכלו בורקס? אנחנו יכולים להבין אתכם, זה באמת נורא ואיום מה שהולך שם. אלא אם כן, כמובן, תכינו אותם לבד בבית, עם בצק פילו ורק שכבה דקיקה של שמן. ומה בפנים? כל הגבינות שבמקרר כמובן

ענת לבל | mako אוכל | פורסם 21/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 138 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

250 גרם גבינה כחושה

250 גרם קוטג' 5%

100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

חבילת דפי פילו, מופשרים לפי ההוראות על האריזה

תרסיס שמן קנולה

לציפוי:

ביצה טרופה

שומשום בהיר או שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את הגבינה הכחושה, הקוטג', הגבינה הבולגרית, הביצה, המלח והפלפל.

3 פורשים את עלי הפילו על מגש נקי או על השיש ומכסים במגבת מטבח (בזמן שעובדים עם דף פילו אחד מכסים את שאר הדפים במגבת).

4 פורשים את אחד מעלי פילו על נייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן. מניחים עליו עלה נוסף ומרססים גם אותו.

5 חוצים את העלה בעזרת גלגלת לפיצה. מניחים בחלק התחתון של כל אחד מהחצאים שתי כפיות מהמלית.

6 מורחים את שולי הבצק במעט ביצה טרופה (השאר ישמש אותנו לציפוי) בעזרת מברשת סיליקון.

7 מקפלים את הקצוות של כל מאפה כלפי פנים ומגלגלים לסגירה.

8 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה (פתח כלפי מטה), מורחים ביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום. ממשיכים כך עם כל יתר העלים.

9 אופים 20-22 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

10 מצננים קלות (זהירות, המלית חמה!) ומגישים לצד ירקות חתוכים וביצים קשות.