אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שוקולד מנצחת

עוגת השוקולד כאן למטה היא באמת משהו מיוחד. תמיד מצליחה ותמיד מאוזנת היטב. מצד אחד היא מאוד שוקולדית, אבל מצד שני היא לא לגמרי פאדג'ית כך שהיא מתקבלת אוורירית ולא מתוקה מדי. בקיצור, ניצחון

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 10/05/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כמה כללי ברזל להצלחת העוגה:

1. חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר.


2. חשוב שהשוקולד יהיה מסוג טוב. עדיף 60% מוצקי קקאו לפחות. אחרי ההמסה מצננים אותו היטב כדי שלא יחמם את הקציפה.


3. חשוב לנפות את הקמח כדי שיתערבב טוב בתערובת ולא יכביד.


4. חשוב שהתנור יהיה מחומם מראש


>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ:

300 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

100 גרם חמאה

שליש כוס שמן

6 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות

קורט מלח

200 גרם (כוס) סוכר

150 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי

140 גרם (כוס) קמח

1 כפית אבקת אפייה

לציפוי:

100 גרם שוקולד

100 מ״ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

 2 ממיסים בקערה שוקולד וחמאה במיקרו (או על בן מארי), מוסיפים שמן ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

3 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח למשך דקה. מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה (תוך כדי הקצפה). מקציפים כ-3-4 דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

4 מחלישים את עוצמת המערבל ומוסיפים חלמונים בהדרגה. מוסיפים את גבינת השמנת, אבקת האפייה והקמח לסירוגין, מוסיפים גם את תערובת השוקולד ומערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת יפה.

5 מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-50-55 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ועם פירורים לחים עליו.

6 מכינים את ציפוי: מחממים שמנת, מוסיפים שוקולד ומניחים לו להתמוסס לאיטו. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים על העוגה ומורחים בצורה אחידה.