אוכל
צילום׃ רחלי קרוט, mako אוכל

סלט עדשים שחורות עם בטטות ופיצוחים

סלט בריאות עשיר בכל טוב, אבל עד הסוף: עדשים שחורות, בטטות מטוגנות בצ'ילי ופפריקה שנותנות טעם פיקנטי משגע והמון אגוזים מכל הסוגים: קשיו, מלך וגם פקאן. ורגע, יש עוד: מעל הכל רוטב מושלם של שום וסילאן

רחלי קרוט | mako אוכל | פורסם 23/03/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 193 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס עדשים שחורות

1 בטטה גדולה או 2 קטנות

2 כפות שמן זית

חצי כפית צ'ילי גרוס

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית מלח ים גרוס

רבע כוס פיסטוקים

רבע כוס פקאנים טבעיים

רבע כוס אגוזי קשיו טבעיים

רבע כוס אגוזי מלך

רבע צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה

רבע צרור עלי נענע

3 גבעולי בצל ירוק

לרוטב (מספיק ל-2 סלטים):

6 כפות שמן זית או קנולה

3 כפות מיץ לימון

3 כפות מייפל או סילאן או סוכר חום דמררה

כפית מלח (או יותר לפי הטעם)

חצי כפית פלפל שחור גרוס

1 שן שום קלופה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים במים רותחים במשך 15-20 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מאבדות את צורתן. מסננים.

2 מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל ס"מ.

3 במחבת רחבה מטגנים את קוביות הבטטה בשמן זית במשך 3 דקות. מתבלים בצ'ילי, פפריקה ומלח וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שקוביות הבטטה מזהיבות ומתרככות. מעבירים לקערה עם העדשים.

4 באותה מחבת שבה טוגנה הבטטה, זה בסדר אם נשאר בה מעט שמן, מטגנים את כל האגוזים: פיסטוקים, פקאנים, אגוזי קשיו ואגוזי מלך עד שהם מזהיבים. מצננים על קרש חיתוך ורק אחרי שהם מתקררים לגמרי קוצצים גס.

5 קוצצים גס את הכוסברה והנענע וקוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות.

6 מערבבים בצנצנת את מצרכי הרוטב פרט לשום. מגרדים את השום על החלק הדק בפומפייה, לתוך הצנצנת ומנערים היטב.

7 לתוך הקערה עם העדשים ובטטה מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים ומערבבים. מזלפים 2-3 כפות מהרוטב ומערבבים בעדינות.

>> מתכונים לפסח