אוכל
צילום׃ רחלי קרוט, mako אוכל

פילה סלמון במייפל וחרדל עם קראסט פיסטוקים

המנה הזו אולי צועקת מישלן, אבל תכלס היא דורשת חצי שעה עבודה גג - אם אתם קוראים ללערבב כמה דברים ולהכניס לתנור עבודה. פראייר מי שלא מכין כזה לחג

רחלי קרוט | mako אוכל | פורסם 30/03/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קילו פילה סלמון טרי, נקי מעצמות (עם העור)

5 כפות מייפל

3 כפיות חרדל

חצי כפית פלפל ארבע העונות

חצי כפית מלח ים

כפית שמן זית

לקראסט פיסטוקים:

שלושת רבעי כוס פיסטוקים, טבעיים קלופים

חצי צרור עירית

חצי כפית תיבול דג

אופן ההכנה:

1 חותכים את הסלמון לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ.

2 בקערה מערבבים מייפל, חרדל, פלפל ומלח ושמן זית.

3 מכניסים את פרוסות הסלמון לקערה עם המרינדה ומערבבים בעדינות עד שהסלמון מצופה היטב מכל הכיוונים. מניחים לסלמון לספוג מטעמי המרינדה במשך רבע שעה או לילה שלם עטוף בניילון נצמד.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 בינתיים קוצצים גס את הפיסטוקים וחותכים את העירית לטבעות דקות. מערבבים בקערה קטנה ומתבלים בתיבול דג.

6 מוציאים את הסלמון מהמרינדה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, כשהחלק עם העור כלפיי מטה.

7 מדביקים את תערובת הפיסטוקים על החלק העליון של הסלמון ואופים בתנור במשך 10-15 דקות, תלוי במידת העשייה האהובה עליכם.