אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים

רוצים להרשים בארוחת החג, אבל לעשות את זה באמת וכמו שצריך? הכינו את המנה העיקרית הזו, שיש בה גם עוף, גם בקר, גם ירקות וגם טעם לא מהעולם הזה. או במילה אחת: וואו!

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 09/04/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למילוי:

בצל

2 כפות שמן

חצי קילו בשר טחון

חזה עוף אחד, פרוס וקצוץ לקוביות

חצי כוס צנוברים

קופסת פטריות, קצוצות

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית אגוז מוסקט

כפית תיבול לפרגיות

חצי כפית פפריקה הונגרית מתוקה

רבע כפית תיבול על האש

פטרוזיליה קצוצה (אם אין, אפשר להשתמש ביבשה)

לעוף:

6 רבעי עוף, ללא העצם

3 בצלים, פרוסים

קופסה של פטריות, קצוצה לקוביות

שומשום (לא חובה)

לרוטב:

4 כפות שמן זית

4 כפות שמן קנולה

כף תיבול לגריל עוף

חצי כפית תיבול לפרגיות

מלח

פלפל שחור טחון

רבע כפית אבקת שום

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, קוביות חזה העוף והפטריות וממשיכים לערבב.

2 כשכל הבשר הטחון משנה את צבעו מוסיפים את הצנוברים. מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, תיבול לפרגיות, פפריקה ותיבול על האש ומערבבים היטב.

3 ממלאים כל רבע עוף בשישית מהמילוי. סוגרים ומניחים על תבנית עם פרוסות הבצל.

מילוי העוף (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
שלב מילוי העוף|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים - פתוח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
וככה זה נראה פתוח|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4 מערבבים את חומרי הרוטב ומברישים את רבעי העוף. מפזרים פטרוזיליה ושומשום, אם רוצים. שופכים את שארית הרוטב לתבנית ומכסים היטב בנייר כסף.

5 מחממים תנור ל-200 מעלות בטורבו וצולים שעה.

6 מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל-5 דקות אחרונות.

>> לעוד מתכונים צבעוניים ונהדרים

>> והנה מתכונים לפסח