אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

טארט פירות קיץ על בצק עלים

נכון, עדיין חם כמו באוגוסט, אבל עכשיו כשספטמבר בפתח אפשר כבר להריח את הסתיו שמדגדג לנו באף. חן שוקרון חוגגת את סוף הקיץ עם טארט פירות קיץ פתוח, מהיר ואפילו פרווה (אם אתם לא משתמשים בבצק עלים חמאתי)

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 01/09/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את הקיץ הזה רבים מאיתנו יעדיפו לשכוח – שילוב של מלחמה, חום, לחות וחופשה ארוכה מידי לא עשו לכולנו טוב. אבל גם השנה, כמו בכל שנה, הקיץ הזה הביא איתו גם דברים טובים. עם ההזדמנות לקחת הפוגה קלה משגרת היום יום, אחד הדברים המשמחים של כל קיץ הוא שפע הפירות הנהדרים – ענבים, אבטיח, מנגו, מלון, נקטרינות, אפרסקים. אין ספק שאתגעגע לכולם.

הטארט הזה סלחני ביותר. לצורך הכנתו ניתן להשתמש בפירות הקיץ הקשים יותר – אפרסקים, שזיפים, נקטרינות או בקרוב גם עם תפוחי הסתיו. בניגוד למרבית מתכוני הקונדיטוריה בטארט הזה לא חייבים לדייק, ואפשר לאלתר, לגוון ולשנות. הוא קל ומהיר הכנה, בדיוק מסוג המתכונים שניתן להכין כשהאורחים כבר בדרך. הוא יוצא טעים להפליא – שילוב של בצק עלים פריך, עסיס פירות, סוכר מקורמל וניחוחות קינמון. דרך מצוינת להמתיק את סופו של הקיץ.

מרכיבים :

בצק עלים מופשר לפי הוראות היצרן (כמחצית חבילה)

2 כפות (25 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק

פירות קיץ קשים – שזיפים, נקטרינות, אפרסקים או תפוחים, 2-3 פירות לכל טארט

2 כפות (25 גרם) סוכר

1/2 כפית קינמון טחון

להברשה:

ביצה טרופה

להגשה:

אבקת סוכר

גלידת וניל (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 להכנת הטארטים: מחממים את התנור לחוםשל 180 מעלות.

2 חותכים את בצק העלים המופשר ל-2 רצועות ברוחב 15 ס"מ. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. חורצים מסביב לכל מלבן בצק מסגרת ברוחב של 1 ס"מ. נזהרים שלא לחתוך לגמרי את הבצק אלא רק לחרוץ בתוכו.

בצק עלים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
חורצים את בצק העלים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3 חותכים את הפירות לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.

4 מפזרים במרכז כל רצועת בצק ועד קו המסגרת את השקדים הטחונים, כמחצית לכל טארט. מסדרים מעל את הפירות.

בצק עלים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מסדרים את המילוי|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5 בקערית מערבבים את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל הפירות (כמחצית מהכמות לכל טארט).

6 מברישים את שולי הטארטים בביצה הטרופה (ניתן לפזר מעל מעט סוכר גבישי אם רוצים). אופים כ-25 דקות ועד ששולי הטארט תפוחים וזהובים. מוציאים ומצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידת וניל.

* הטארט במיטבו ביום ההכנה ונשמר לכל היותר עוד יום אחד נוסף.

* המתכון מספיק לשני טארטים בגודל 15X20 (כ-6-8 מנות).

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד לבן ופקאן
>> הכריכים הכי שווים לבית הספר