אוכל
צילום׃ רונן מנגן, מחלבת טרה

מאפה השבת של דודה אלגרה - פאי ברבוניות אספרגוס וציזיקי

מנה מיוחדת באמת של פאי ברבוניות ואספרגוס אפוי בצזיקי של יוגורט חמצמץ, שום והמון עשבי תיבול. תענוג אמיתי שעובר מדור לדור אבל מרגיש הכי מקורי ורענן. וטיפ שלנו? את המתכון הזה לצזיקי פשוט תאמצו קבוע

תוכן שיווקי | מחלבת טרה | פורסם 10/05/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)

8 יחידות ברבוניות שלמות ונקיות (ניתן להשתמש גם בפילטים נקיים של ברבוניה)

חצי כוס קמח

שמן לטיגון

חצי חבילת אספרגוס מקולף

לפאי:

200 גרם קמח, מנופה

100 גרם חמאת טרה

חצי כפית מלח

2 חלמונים

לצזיקי:

600 גרם שמנת חמוצה 15% טרה

2 מלפפונים, מגוררים ומסוננים לחלוטין מנוזלים

1 כוס נענע, שטופה וקצוצה

1 כוס כוסברה, שטופה וקצוצה

2 כפות אורגנו טרי, שטוף וקצוץ

2 שיני שום, כתושות

מלח

פלפל

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 מצפים את הברבוניות בקמח ומטגנים אותן עד להזהבה.

2 חותכים את האספרגוס לחצאים.

3 מכינים את הפאי: מעבירים את כל המצרכים (למעט החלמונים) למעבד מזון, ומעבדים בפולסים קצרים עד ליצירת פירורי בצק.

4 מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

5 מרדדים את הבצק, מנחים אותו על תבנית פאי ומחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג. מחממים תנור ל-200 מעלות.

6 מכניסים את התבנית לתנור לכ-15 דקות, מוציאים ומצננים קלות.

7 מכינים את הצזיקי: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים ומניחים בצד.

8 מסדרים מעל הבצק את הברבוניות המטוגנות והאספרגוס.

9 שופכים מעל הברבוניות והאספרגוס את הצזיקי, אופים כ-15 דקות נוספות, ומגישים.

100% מדור לדור: כשאתם נפגשים עם סבא, סבתא, הדודה, או הדוד, הביאו איתכם פנקס קטן, וזכרו לכתוב את כל המתכונים שלהם שיעברו איתכם לשנים שבדרך.

 

מתכונים: שף ראשי ברק חי חורש, שפים אזורים: יונתן ישראלי, אלעד אהרוני ומור חסון | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה

>> להורדת קופונים לחג לחצו כאן