אוכל
צילום׃ חן ואלון קורן, mako אוכל

קציצות כרישה אפויות

קציצות פראסה, כלומר כרישה, בתנור? איך הגענו עד עכשיו בלי לדעת שיש דבר כזה? אז יש ויש, וחן ואלון גם מוכנים לנדב לכם את המתכון. להגיש מהר מהר, או שהצלחת תגיע לשולחן ריקה

חן ואלון קורן | mako אוכל | פורסם 20/09/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.4 152 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

"שייכרתו אויבנו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו". אין ספק, מי שכתב לנו את הטקסטים היה קצת דרמטי, הרי היינו מסתפקים בלחיות איתם בשלום, למה לכרות? אני הייתי אומרת אולי - "שיתבגרו אויבנו ושונאינו... שייפתח ליבם". ובכל זאת, כרישה, "כרתי", זה טעים, אז לא הייתי מוותרת על הברכה הזאת. ולכבודה, קבלו מתכון צמחוני (!) ומושלם לקציצות פראסה (כרישה, כרתי) שתוכלו לברך עליהן בחג, אבל בטח ייחטפו עוד לפני שתערכו את השולחן.

מרכיבים :

3 כרישות גדולות ויפות

3 תפוחי אדמה בינוניים

1 קולרבי

4 גבעולי בצל ירוק

מעט פטרוזיליה

מעט כוסברה

3 ביצים

מלח

פלפל שחור

6-7 כפות שמן זית

אולי: חלה יבשה או פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הכרישות ומבשלים בסיר גדול יחד עם תפוחי האדמה (בשלמותם). כשתפוחי האדמה רכים מוציאים אותם לקערה ומסננים את הכרישה היטב. מצננים.

2 מרסקים את תפוחי האדמה במזלג ומעבירים לקערה. מגרדים את הקולרבי פנימה.

3 קוצצים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים פנימה.

4 סוחטים עם הידיים היטב את הכרישה (חשוב להשקיע בשלב הזה כדי להגיע למרקם הנכון) ומוסיפים לקערה.

5 מוסיפים את הביצים, מלח ופלפל ושמן זית ומערבבים. אם הבלילה נוזלית מוסיפים פירורי לחם או חלה משבת (רק החלק הלבן), עד שמגיעים למרקם שאפשר ליצור כדורים.

6 מחממים תנור ל-210 מעלות חום עליון-תחתון. יוצרים קציצות ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

7 אופים 30-40 דקות עד שהקציצות משחימות.

 >> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il

>> וזה האינסטגרם שלה