אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מאפינס טחינה וסילאן

אוהבים עוגיות טחינה? נסו את המתכון המשודרג הזה למאפינס טחינה, שדורש מעט מאוד עבודה ומוכן בתוך פחות משעה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 04/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 74 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 ביצים

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

25 גרם (2 כפות) סילאן

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף ברנדי

75 מ"ל (1/3 כוס) שמן

120 מ"ל (1/2 כוס) מים

150 גרם טחינה גולמית

140 גרם (1 כוס) קמח לבן

5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה

20-30 פיסטוקים שלמים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סילאן, וניל, ברנדי, שמן, מים וטחינה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

3 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

 

4 מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים המשומנת וממלאים עד לכ-2/3 מגובה כל שקע. מקשטים כל מאפין ב-2-3 פיסטוקים שלמים.

 

5 אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא עם פירורים לחים.

 

6 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט 

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת אגסים ושקדים

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!