אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת קפה בחושה וטובה עם מייפל וקינמון

לבחוש עשר דקות: זה כל מה שאתם צריכים בשביל לקבל את העוגה החמודה הזו, שתכניס לכם טעמים כבדים ועשירים של חורף ליד הקפה

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשתי תבניות אינגליש קייק:

3 ביצים

150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן

45 גרם (3 כפות) סירופ מייפל

180 מ"ל (3/4 כוס) חלב סויה

30 מ"ל (3 כפות) אספרסו או נס קפה חזק מוכן

100 מ"ל (1/2 כוס) שמן צמחי

קורט מלח

1 כפית קינמון טחון

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

50 גרם פקאנים טחונים

3-4 כפות פקאנים קצוצים גס לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבניות.

 

2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סירופ מייפל, חלב סויה, אספרסו, שמן, מלח וקינמון עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

3 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים היטב רק עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת. חשוב להימנע מעיבוד יתר שעלול ליצור עוגה קשה.

 

4 יוצקים את הבלילה ל-2 תבניות ומפזרים פקאנים קצוצים מעל לקישוט.

 

5 אופים את העוגות במשך כ-30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא עם פירורים לחים.

 

6 מצננים לחלוטין ומגישים.

 

בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט 

 

>> בשבוע שעבר הכנו קראמבל תפוחים ואגסים