אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת שוקולד, קוקוס ובננות

תאמינו או לא - הקינוח המהמם שבתמונה הוא בסך הכל עוגה בחושה, מהסוג שכל אחד יכול להכין. כן כן, גם אתם. התשואות כבר בדרך

נטלי לוין | mako אוכל | פורסם 26/02/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 195 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 תבניות איגליש קייק:

3 ביצים

200 גרם סוכר לבן

400 גרם (1 פחית) חלב קוקוס

150 מ"ל (3/4 כוס) שמן

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

2 בננות, מרוסקות במזלג

140 גרם (1 כוס) קמח לבן

70 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

65 גרם (1/2 כוס + 1 כף) קוקוס טחון

100 גרם שוקולד צ'יפס מריר

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

100 גרם (1/4 פחית) חלב קוקוס

לקישוט:

1 בננה, חתוכה לקוביות גדולות

2-3 כפות קוקוס טחון קלוי

שוקולד מגורר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים שתי תבניות אינגליש קייק.

2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, חלב קוקוס, שמן, מלח, וניל ובננות מרוסקות לתערובת אחידה. אין צורך להקציף.

3 מנפים פנימה קמח לבן, קקאו ואבקת אפייה ומוסיפים קוקוס טחון. מערבבים היטב רק עד שאחיד.

4 יוצקים את התערובת לתבניות ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס מריר.

5 אופים 35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר.

6 לציפוי שוקולד מבריק: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה. מניחים קרם קוקוס בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. יוצקים את קרם הקוקוס הרותח על גבי השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל קרם אחיד, שוקולדי ומבריק מאוד.

7 מצננים את קרם השוקולד 10-15 דקות בטמפרטורת החדר, ויוצקים על העוגות. מקשטים בקוביות בננה, קוקוס טחון קלוי ושוקולד מגורר.

* בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו יופי של עוגיות שוקולד צ'יפס