אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

חיתוכיות מצה ושוקולד

את השילוב של מצה ושוקולד כולנו מכירים, אבל לא תאמינו כמה מעט תצטרכו לעשות כדי לשדרג אותו לעוגה כיפית וקלילה, ללא אפייה, עם טוויסט מפנק ביותר של חמאת בוטנים

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 11/04/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 275 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

10 מצות

חצי כוס קקאו

כף קפה נמס מגורען

1 כוס סוכר

חצי כוס מים

2 כפות ברנדי או כל ליקר שאוהבים

200 גרם חמאה

150 גרם שוקולד מריר

חצי כוס חמאת בוטנים

אופן ההכנה:

1 מפוררים את המצות לקערה.

2 שמים בסיר קטן את הקקאו, הקפה, הסוכר, המים והברנדי, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.

3 שופכים על פירורי המצות ומערבבים.

4 משטחים את התערובת בתבנית בגודל 25X25 ס"מ ומיישרים.

5 מכניסים למקרר.

6 ממיסים במיקרו את השוקולד, מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים לתערובת אחידה. שופכים מלמעלה ומכניסים למקרר לכ-4 שעות להתייצבות (אפשר גם חצי שעה במקפיא).

7 חותכים לריבועים בסכין חדה, ומגישים. חג שמח!

לבלוג של שרית - מיס פטל

>> ויש לנו גם יופי של בראוניז כשרים לפסח